Fazla televizyon izlemek,hem vakit israfı hemde sağlığa zararlı.Araştırmalar gösteriyorki ne kadar az televizyon izleme oranı o kadar çok sağlık.Buna göre günde 3 saatten fazla televizyon izleyenlerin ölüm ihtimali,günde 1 saatten az televizyon izleyenlere göre kat kat daha fazla.

Son araştırma çok fazla televizyon karşısında vaki geçirmenin sağlık içinde zararlı olduğunu gösterdi çok televizyon seyretmek ölüm riskinide beraberinde getiriyor. Araştırmacılar 13 bin 200 kişi üzerinde bir araştırma yaptı .Katılımcılarının üniversiteden mezun olmuş 37 yaşlarında kişilerden seçen araştırmacılar ,seçilen bu katılımcıları tam 8 yıl sürekli takip etti.8 yıl sonunda tam 97 ölüm gerçekleşti.

 Yapılan araştırma gösterdiki 3 saatten fazla tv izleyen katılımcıların ölüm riskleri 1 saatten az izleyenlere oranla daha fazla.İlaveten genelde oturarark zaman geçiren katılımcılar ,televizyon izlemek,bilgisayar kullanmak,araba sürmek gibi oturarak yapılan faaliyetlerde ölüm riskini artırıyor. Pamplona’daki Navarra Üniversitesi’nin araştırmacıları “Bulgularımız, sadece fiziksel aktivitenin arttırılmasıyla değil, aynı zaman yerleşik faaliyetlerin de (özellikle televizyon izlemenin) azaltılmasıyla ölümlerin engellenebileceğini kanıtladı” şeklinde açıklama yaptı

Buna benzer daha once yapılmış araştırmalrda aynı sonucu gösterir nitelikte.Avusuralyada 2010 da yapılan bir araştırma televizyonu fazla izlememenin ölüm riskini yüzde onbir artırdığı yönündeydi.Fakat yapılan bu son araştırma ilk defa genç yaştada ölüm riski olduğunu kanıtlayan türden bir araştırma oldu.

Editör: TE Bilişim