Diş rahatsızlıkları sadece diş ağrısı olarak değil tüm vücuda kötü etki gösteriyor.Kalp rahatsızlıklarına kadar neden olabilen çürük veya kayıp dişler biran önce tedevi edilmesi gerekiyor.Uzmanlar özellikle de implant tedavisini öneriyor.
Diş sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, diş eksikliklerinin yüz estetiğini olumsuz etkilediğini ve yaşlanmayı hızlandırdığını belirtiyor. Diş eksiklerinin çene kemiğinde erimelere neden olabileceğini belirten Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Kömerik, çene kemiklerinin erimeye başlamasıyla birlikte yaşlanmanın da hızlandığına dikkat çekti.

Çözüm dental implantlar

Bir diş kaybedildiğinde, bu bölgedeki kemiğin erimeye başladığını belirten Prof. Dr. Kömerik, “Dişin kaybedildiği ilk yılın sonunda kemik genişliğinde yüzde 25 azalma olur. Hareketli bir protez kemiği koruyamaz, çiğneme kuvvetlerini sadece kemik yüzeyine ilettiği için aksine kemik kaybını hızlandırır. Çene kemiğinin korunabilmesi için çiğneme kuvvetlerinin tüm kemiğe iletilmesi gereklidir. Bu durumun da ancak doğal diş ile veya diş kökü görevini gören dental implantlarla sağlanabilir” dedi.

Diş sağlığınızı ihmal etmeyin

Dişsizliğin özellikle ağız çevresinde dudak ve yüzdeki çizgilerde derinleşmeye, dudak köşelerinin aşağı doğru düşmesine ve hastada mutsuz bir yüz görüntüsü oluşmasına neden olduğunu dile getirerek, “Diş eksikliklerinin meydana getirdiği olumsuz etkileri önlemek için doğala en yakın çözüm, implant tedavisidir. İmplant tedavisi, çene kemiğinde oluşan erimeyi de en aza indiriyor. İmplant destekli bir protez normal kas fonksiyonuna izin verir ve doğal dişlere benzer şekilde kemiği uyararak boyutlarının korunmasını sağlar” diyerek ağız ve diş sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.  
Editör: TE Bilişim