İstanbul Bilim Üniversitesi de Alzheimer ile savaşıyor.
Çok sayıda kişi ve kuruluşun da yer alacağı Türkiye Alzheimer Derneği’nin, Alzheimer hastaları yararına düzenlediği kermese, İstanbul bilim Üniversitesi Şişli Florence Nightingale Hastanesi de katılıyor.
İstanbul Bilim Üniversitesi, City’s Yılbaşı Alışveriş Festivali kapsamında düzenlenen kermeste, tansiyon, kalp-damar hastalıkları, kanser, obezite, şeker gibi hastalıklardan ayrı düşünülmemesi gereken Alzheimer konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışacak.
İstanbul Bilim Üniversitesi, 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Nişantaşı City’s Alışveriş Merkezi’ndeki kermes kapsamında, kilo, boy, tansiyon, şeker, bel çevresi ölçümleri yapacak. Bilim Üniversitesi, bu etkinlikle, sağlıksız beslenme ve az hareket etmenin, obezite, kanser, tansiyon, şeker, kalp ve damar hastalıklarına yol açmakla kalmayıp, beyin sağlığımızı da kötü etkilediğini göstermeyi amaçlıyor.
Kilo alımına bağlı özellikle karın tipi şişmanlık olarak bilinen abdominal obezite, vücudumuzda, yağ dokusunun moleküler seviyede yaptığı kimyasal değişikliklere yol açıyor. Bu da karaciğer yağlanmasından şeker hastalığı, kalp hastalıkları, kanser ve aralarında Alzheimerin de yer aldığı tüm kronik hastalıklara neden oluyor.
İstanbul Bilim Üniversitesi Alzheimer konusundaki farkındalığın arttırılmasını amaçlayan bu etkinliği, Şişli Florence Nigtingale Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türkiye Alzheimer Derneği Üyesi Doç. Dr. Barış Topçular ile Diyetisyen Tuğba Kayan’ın katkılarıyla gerçekleştirecek.
Kaynak: iha