Türk Toraks Derneği'nin 18. yıllık kongresinde konuşan Kılıçaslan, İstanbul ve birçok büyük şehirde Suriye'li göçmenler yüzünden ortaya çıkan sorunlardan bahsetti.

Kılıçaslan, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Bunlar çok kötü koşullar altında yaşıyorlar. Kötü koşullarda yaşayan insanların verem olma ihtimali daha yüksek ve Türkiye'de ise İstanbul başta olmak üzere yeni bir durum ortaya çıkarttı. Son 30 yılda ilk defa İstanbul'da veremli hasta sayısı arttı. Halbuki son 30 yılda sayı olarak her geçen yıl azalıyordu. İstanbul'da hastalarımızın içinde yabancıların oranı yüzde 0,5'ten yüzde 8,7'ye çıktı. Bu son yılda artıştaki birinci neden Suriyeli göçmenler oldu. Göçmenlerin Türkiye'ye gelmesi bir politikadır, bunu insani nedenlerle destekliyoruz ama burada sosyo- ekonomik ve sağlık açısından özel önlemler alınması gerekir. Eğer bunları alamazsak bu insanları hem kendileri hem de o insanlarla temasta bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aynı şekilde risk altına giriyor."

Kamplarda yapılan araştırmalarda çok az sayıda verem hastasına rastlandığını belirten Kılıçaslan, kentlerde yaşam şartlarının çok kötü olduğunu belirtti ve veremli hasta sayısının artmaması için ciddi önlemler alınması gerektiğini söyledi. 
Editör: TE Bilişim