Ajans Press geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de adından en çok bahsedilen en başarılı Türk hekimler ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Ajans Press geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de adından en çok bahsedilen en başarılı Türk hekimler ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. İşte son dönemdeki başarılarıyla uluslararası alanda adından söz ettiren Türk hekimleri başarıya güzel bir imza attılar.

Ajans Press geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de adından en çok bahsedilen en başarılı Türk hekimler ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. Ajans Press geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de adından en çok bahsedilen en başarılı Türk hekimler ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı. İşte son dönemdeki başarılarıyla uluslararası alanda adından söz ettiren Türk hekimleri başarıya imza attılar.
Doç. Dr. Alper Çelik; ilk defa 2011’de gerçekleştirdiği “şeker ameliyatı” ile diyabet hastaları için ümit oldu. Doç. Dr. Alper Çelik, dünyada bu operasyonu yapabilen 7 doktordan biri; Türkiye’de ise tek doktor. Günümüze kadar yüzlerce ameliyatta diyabete son veren uzman doktor; tıp alanının medyatikler kadrosuna dahil olarak tam 350 haberde isminden bahsettirdi . Yaptığı son çalışmalar iki mühim uluslararası hakemli dergide yayımlanan Doç. Dr. Alper Çelik, yakın vakit içinde bu alanda kendisinin yürüttüğü ve dünyanın en geniş hasta serisinin sonuçlarını yayımlayacak.
Tıp literatürünün öncüler!

Türkiye’nin Göğsünü Kabartan 5 Türk Uzman Hekimi

Son yıllarda dünyada adından en çok fazla bahsettiren Türk hekim kuşkusuz Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Özkan, oldu. Yaptığı başarılı operasyonlarla sadece Türkiye’de değil dünya basınında da adından çok fazla bahsedildi. Hatta yapmış olduğu rahim naklinden akabinde Nobel Tıp Ödülü’ne aday gösterileceği dahi konuşuldu.

Türkiye’de ilk “yüz nakli”ni gerçekleştirmekte olan isim olan Prof. Dr. Ömer Özkan, aynı dönemde Türkiye’de ilk İkili kol nakli ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini yapan kişi olarak biliniyor ve tıp dünyasının en mühim isimleri arasında sayılıyor. Prof. Dr. Ömer Özkan, başarılı operasyonlarının peşinden basında beş .987 defa katıldı.

Robotik açık kalp ameliyatlarının Türkiye’de yaygınlaşması için bir kamu hastanesinde Robotla açık kalp cerrahisi programını ilk olarak başlatan Prof. Dr. İhsan Bakır, bir hastada robotla tek cerrahi seansta 4 kalp hastalığını birden tedavi ederken bir başka hastada da robot yardımıyla kalpte mevcut bulunan bir tümörü çıkarmayı başardı. Prof. Dr. Bakır’ın başarılı operasyonlarının neticesi olarak ise hakkında tam 331 haber yapıldı.

2012’de Dr. Nihat Tanfer, bir ilki başararak hayvan kemiğinden yapmış olduğu “yapay çene” ile çene kemiği eriyen ve diş şansı olmayan bir hastanın umudu oldu. Bu devrim niteliğindeki operasyon, toplam 115 defa medyada yer buldu.
Hastanın uyutulması risk teşkil ettiği için, ilk lokal anestezi ile açık beyin ameliyatını gerçekleştirmekte olan Prof. Dr. Sertaç İşlekel; 2013 yılındaki bu başarısı ile bir hayli konuşuldu. Başarılı cerrah hakkında toplam 51 haber yapıldı. 
Editör: TE Bilişim