Malatya’da, 45 yaşındaki bir hastaya yapılan kıkırdak nakli operasyonu başarılı geçti. İki yıldır sağ ayak bileğindeki rahatsızlık nedeniyle yürürken sıkıntı yaşayan Murat Kadak, kıkırdak nakli ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Özel bir hastanede dizinden alınan dokunun sağ ayak bileğine nakledilmesiyle ağrılarından kurtulan Kadak, kısa süre sonra yürümeye başlayacak.
Operasyonu gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Dr. Caner Cengiz Turan, "45 yaşındaki Murat Kadak, ayağında geçmeyen, şiddetli ağrı şikayetiyle bize başvurdu. Daha önce bir kaç operasyon geçirmiş ve kıkırdakta ciddi kayıpları olan bu hastamıza bir takım tetkikler yaptık. Bu hastamız için en uygun tedavi yönteminin kıkırdak nakli olduğuna karar verdik. Dizden alıp, ayak bileğine kıkırdak nakli yaptık" dedi.
"ÇOK SIK YAPILAN BİR AMELİYAT DEĞİL"
Dr. Turan, kıkırdak naklinin Türkiye’de sık yapılan bir ameliyat olmadığını kaydederek, "Kıkırdak nakli ameliyatları sık yapılmıyor. Operasyon oldukça başarılı geçti. Ameliyatın ikinci günündeyiz ve hastamızın sağlık durumu oldukça iyi" ifadelerini kullandı.
Turan, kıkırdak nakli ameliyatlarının Malatya’da yapılabildiğini kaydederek, hastaların şehir ya da yurt dışına gitmelerine gerek olmadığını da söyledi.
Kıkırdak nakli ile sağlığına kavuşan Murat Kadak ise, iki yıldır şiddetli ağrılar çektiğini ancak geçirdiği operasyonla ağrılarından kurtulduğunu belirtti. Kadak, sağlığına kavuştuğunu kaydederek, "Operasyondan sonra daha rahatım. Ağrılarım geçti" dedi.
Kaynak: iha