FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, operasyonla silikon meme protezi yaptıran kadınların hamile kalıp çocuklarını rahatlıkla emzirebileceğini söyledi.
Meme küçüklüğü olan kadınlarda ciddi psikolojik sorunlara yol açabileceğini belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Bazı kadınlarda meme normalden küçük olabilir ya da hemen hemen hiç olmayabilir. 18 - 20 yaşında bir kadın tıpkı bir erkek bedeni gibi bir bedene sahip olabilir. Kadınlarda memenin olmaması veya normalden küçük olması sağlık yönünden bir sıkıntı oluşturmaz. Ancak en az bunun kadar önemli olabilen ciddi psikolojik sorunlara yol açabilir. Memesi olmadığı halde evliliği düşünmeyen, aile kurmak istemeyen birçok hastamız mevcuttur. Bunun tedavi edilebilir bir durum olduğunu ve bu tedavinin çok başarılı geçtiğini öğrendikten sonra bu insanların hayatlarında çok önemli değişiklikler olur” dedi.
Meme büyütmede en geçerli yöntemin silikon meme protezleri olduğunun altını çizen Akbaş, “30’lu yaşlara kadar hemen hemen hiç memesi olmadan hayatını sürdürmüş bir kadın, 30 yaşından sonra bir plastik cerrahisine müracaat ederek kendini tedavi ettirdiğinde dünyada geçerli olan yöntem silikon meme protezleridir. Silikon meme protezlerinde yapılan meme büyütmelerinde kadınların fiziki görünümleri tamamen değişir. Tam bir kadın beden algısı ortaya çıkar. Kadınlar kendilerini çok daha mutlu, çok daha iyi hissederler. Ancak bazı kadınlar meme protezleriyle ve silikonlarla meme büyütmenin bazı yan etkileri olup olmadığını yönünde tereddütleri olabilir. Fakat bunlarda hiçbir problem ve yan etki söz konusu değildir. Silikon protezleri yıllardır tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Beden için hiçbir yan etkisi yoktur. Bu kadınlar meme protezi takıldıktan sonra birçok kadının eşi dahi onun meme silikonu olduğunu anlamaz” diye konuştu.
Silikon meme protezi takan kadınların rahatlıkla hamile kalıp çocuklarını emzirebileceklerini ifade eden Akbaş, “Silikon meme protezi yaptıran kadınlar hamile kalabilir, çocuk emzirebilir. Günlük yaşantısını çok daha iyi bir şekilde sürdürebilir. Meme büyütme ameliyatları kolay bir operasyondur ve yaklaşık 1 saat sürer. Ameliyattan sonra birkaç gün içerisinde normal ve günlük yaşantısına kavuşurlar. Meme küçüklüğünün veya olmamasının en önemli sonucu kadınlarda ciddi psikolojik rahatsızlık oluşturur. Bunlar ciddi bir kaygı ve estetik eksikliğidir. Bunun düzeltilmesi için başka bir yöntem ve metot da söz konusu değildir. Yağ enjeksiyon yöntemi ile meme büyütme operasyonları da son zamanlarda yapılıyor olmasına rağmen bunlar çok sınırlı durumlarda ve özel koşullarla gerçekleştirilebilir. Ancak tüm dünyadaki geçerli yöntem meme silikon protezleridir. Silikon protezlerinde kadın sağlığı üzerine hiçbir yan etkisi söz konusu değildir” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha