Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, günümüz şartlarında sürekli değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, sağlık kurumları olarak bu değişim ve dönüşümlere ayak uydurduklarını kaydetti.
Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatla ilgili açıklamalarda bulunan hastane yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, “Bizlerin amacı sağlık hizmetlerine herkesin ulaşabilmesinin sağlanması, çıtayı yükseltecek hizmetlerin sunulması, mevcut kaynakların etkili ve verimli kullanılması, hizmet kalitesinin arttırılması ve sağlık hizmetlerinden giderek artan beklentilere karşılık verilebilmesi yönünde çabalar göstermektedir. Değişimlerin sağlanabilmesi toplumun beklentilerinin karşılanabilmesini etkili ve verimli bir sağlık hizmeti sunulabilmesi için olması gereken en önemli kaynak insan kaynağıdır. Sağlık kurumlarının başarısı, çalışanlarının katılımı, mesleklerine ve kurumlarına olan bağlılığı ile bağlantılıdır. Sağlık kurumlarında böyle bir ortamın oluşturulması, büyük ölçüde yöneticilerin yeteneklerine göre değişir. Biz sağlık yöneticileri, sağlık kurumlarında çalışanların kendilerini geliştirecekleri iş doyumu sağlayacakları bilgi, beceri ve yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam oluşturmak zorundayız” dedi.
“BU AMELİYAT MUŞ’TA BİR İLK”
Muş Devlet Hastanesi’nde ilk defa laparoskopi (kapalı) sistem böbrekte bulunan tümör kitlesi ameliyatı yapıldığını söyleyen Yıldız, Muş Devlet Hastanesi’nde böbreğinde tümör kitlesi bulunan 55 yaşındaki Nazmiye Işık’ın laparoskopi (kapalı) sistemi ile ameliyat edildiğini açıkladı. Başarılı bir ameliyattan sonra hastanın 3 gün içerisinde kendini toparladığını belirten Yıldız, hastaların ameliyat için genellikle üniversite veya tam teşekküllü hastaneleri tercih ettiğini ve hastaların bu nedenle çevre illere gönderildiğini söyledi.
Yapılan ameliyatla ilgili hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade eden Yıldız, “Hastamız 3 gündür yatıyor ve şu anda durumu çok iyi. Kısa sürede taburcu ediyoruz. Ameliyatla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadı” dedi.
KAPALI SİSTEM VARİS AMELİYATI
Kısa bir süre önce başlanılan varis ameliyatlarındaki olumlu sonuçlarla bölgedeki çevre illerden hasta almaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Yıldız, “Muş Devlet Hastanesi’nde kısa bir süre önce başlanılan varis ameliyatlarındaki olumlu sonuçlar çevre illerden ilgi görmeye başladı. Son teknolojik donanımlarla yapılan kapalı sistem varis ameliyatlarındaki sayıda her geçen gün daha da artış kaydediliyor. Kısa süre içerisinde kardiyoloji bölümünde, varis hastalığı olan 4 hastayı, tedavi ettik. İnşallah daha da fazla hastamızın sıkıntısını bu yöntemle gidereceğiz” diye konuştu.
Kaynak: iha