Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof Dr. Önder Ergönül, bu sene yapılan grip aşılarının etkili olmadığını açıkladı. Önder Ergönül yapmış olduğu açıklamada, "Avrupa Enfeksiyonları denetim Altına Alma Merkezi’nin yayın organında, aşının bu yılki grip virüsünden korumada etkili olmadığına ilişkin rapor yayınlandı. Raporda aşının etkinliğinin düşük olduğunu anlatım ediyorlar" dedi.

Enfeksiyon hastalıklarının tüm dünya için her geçen gün biraz daha tehdit oluşturmaya ve ölüm sebepleri içinde ilk sıralardaki yerini korumaya devam ettiğine dikkat çeken Ergönül, "Giderek artan antimikrobiyal direnç ve yeni ortaya çıkan enfeksiyonlar tüm insanlığı yakından ilgilendiriyor" değerlendirmesini yaptı.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Ergönül, grip başta olmak üzere yeni çıkan enfeksiyonların tüm dünyada dikkat çektiğini ve önem kazandığını belirterek şunları söyledi: "Her vakit yeni virüsler ortaya çıkıyor. Mesela HIV ile mücadele yöntemlerinde dünyada bir parça mesafe katedildi. Ülkemizde ise HIV pozitif insan sayısı giderek artıyor. Bu mevzuda daha uzmanlaşmaya ihtiyaç var. Daha çok çalışmaya ihtiyaç var. Bir yandan HIV ile uğraşırken, yepyeni virüsler ortaya çıkabiliyor. Bunları tanıyabilmek, tanı koyabilmek geniş kapsamlı düşünmeyi gerektiriyor."

Önder Ergönül, bu sene 17’ncisi düzenlenecek Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Kongresi’nde (Klimik 2015), yeni salgınlar ve enfeksiyonlar, aşı, seyahat tıbbı, toplum kökenli ve sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonlar, HIV/AİDS ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kronik hepatitler, antibiyotik yönetimi gibi çok sayıda önemli başlığın masaya yatırılacağını belirtti. Kongre bugün Antalya’da başlıyor. 
Editör: TE Bilişim