Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bal, arı sütü, polen gibi ürünlerle piyasada bulunan arı ürünlerinin üretiminden pazarlamasıyla ilgili denetim sonuçlarını açıkladı. 4 bin 652 numunenin analizi sonucunda 517’sinin kalite kriterlerine uymadığı ya da glikoz kullanılarak üretilen sahte bal olduğu tespit edildi.

 Bakanlık vatandaşın sağlıklı bal tüketebilmesi için  medya yoluyla reklamı yapılan ürünlerdeki  olası sahteciliği önlemek için gerekli önlemleri alıyor. Özellikle internet, radyo, televizyon, gazete vb. medya organları aracılığı mecralarda reklamı yapılan ürünlerden sipariş yoluyla numune alarak analiz yaptıran bakanlık, bu güne kadar 11 televizyon kanalında reklamı yapılan 8 firmanın ürününü sipariş yoluyla alarak resmi sonuçlara göre gerekli idari yaptırımları uyguladı.

Balda sahteciliği  önlemek amacıyla Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde özel bal denetim programları oluşturuldu. Bu amaçla ülke genelinde son 3 yıl içinde bal ve arıcılık ürünleri ile ilgili 6 bin 160 denetim yapıldı. 

Editör: TE Bilişim