Balıkesir’de öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı.
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Diş Hekimleri Odası Başkanı Burak Saran, Belediye Meclis Üyeleri Bekir Yurttekin, Bahar Vidin, Yasemin Akkol ve Mustafa Kalınoğlu ile birlikte Edip Gürcün İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıttı. Kafaoğlu, hafta dolayısıyla Diş Hekimleri Odası ile işbirliği yaparak öğrencileri ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirmek istediklerini ifade etti.
Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, her hastalığının başının ağızdan başladığını söyleyerek, "Küçük yaşlarda ağız ve diş sağlımızı korur, dişlerimizi çürümeye terk etmezsek sağlığımız daha iyi olur. Bu yüzden dişlerimizi her gün fırçalamamız lazım" dedi.
Diş Hekimleri Odası Başkanı Burak Saran, günde en az 2 kere öğrencilerin dişlerini fırçalaması gerektiğini ve bir fırçalamanın en az 2 dakika sürmesini istedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Biz de yıllar önce sizler gibi bu sıralarda oturduk. Sizlerin sağlıklı olması lazım. Sağlık ağızdan başlıyor. Dişlerimizin sağlıklı olması lazım ki, gıdaları sağlıklı sindirebilelim. Dişlerimiz beslenmemize faydalı, konuşmamız ve estetiğimiz için de çok önemli. Güzel ve yakışıklı olmamız için dişlerimizin sağlıklı olması lazım. Belediye olarak hedefimiz sağlıklı düşler, gülen yüzler. Öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıyoruz. Sizin derslerinizde başarılı olmanızı bekliyoruz" dedi.
Kaynak: iha