Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan Uğur Günen'e Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla laparoskopik yöntemle böbrek nakli gerçekleştirildi. Trabzon'daki kadavra donörden elde edilen böbreklerden biri yaklaşık 3.5 saat süren operasyonla nakledildi. Ameliyat OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilimdalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Doç. Dr. Ender Özden, Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu tarafından gerçekleştirildi. Doç. Dr. Ender Özden, laparoskopik cerrahi yöntemle ameliyat yapılan hastalarda daha hızlı bir iyileşme ve daha konforlu bir ameliyat sonrası dönem sağlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Laparoskopik cerrahinin sahip olduğu avantajları, nakil yapılacak hastalar da fazlasıyla hak etmektedirler. Ancak böbrek naklinin laparoskopik olarak yapılması hem laparoskopi hem de böbrek nakli konusunda ciddi deneyim gerektirmektedir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı her iki cerrahi teknik açısından ciddi tecrübeye sahip kliniklerden birisidir. Bu zor ve tecrübe gerektiren ameliyatı yapmaktan mutluluk duymaktayız." 

Doç. Dr. Kamil Yakupoğlu ise başarılı geçen ameliyatlardan sonra hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve böbrek fonksiyonun iyileştiğini söyledi. Doç. Dr. Yakupoğlu, "Hastamız kısa süre içerisinde normal hayatlarına geri dönebilecek. Laparoskopik yöntemle ameliyat olan hastalarımızda daha konforlu bir nekahet dönemine tanıklık ettik. Bunun yanında, böyle zorlu bir ameliyatı başarıyla ilk defa merkezimizde gerçekleştirmiş olmanın ve devamını getirmenin haklı gururunu da yaşıyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim