TÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eazacı Nurten Saydan, Eczane Medula Provizyon sisteminin sürekli kesintiye uğrayarak eczacıların ve vatandaşların kabusu olmaya devam ettiğini öne sürdü, "hastalara ilaç veremez duruma geldik" dedi.

Medula sisteminde özellikle dün başlayıp, bugün de devam eden sorunun eczaneleri ilaç veremez duruma düşürdüğünü öne süren TEİS Genel Başkanı Saydan yaptığı yazılı açıklamada, "Sekteye uğrayan sistem yüzünden eczacılar hastaların hiç bir bilgisine ulaşamıyor, ilacını alamayan hastalar ciddi anlamda mağdur oluyor, hasta ve eczacı yine karşı karşıya geliyor" dedi. Özellikle son iki gündür Medula sisteminin eczacılara ve hastalara sıkıntılı anlar yaşattığını kaydeden Saydan, sistemin düzenli bir şekilde çalışmamasını eleştirdi, şunları söyledi:

"Eczanelerimiz 24 saat açık, ama kesintisiz çalışmayan sistem yüzünden hizmet veremiyoruz. Bizler kaliteli hizmet veren kesintisiz çalışan bir sistem istiyoruz. Hastalar e-reçete ile eczanelere geliyor, ancak sistem çalışmadığı için eczacılar hastaların hiç bir bilgisine ulaşamıyor, ilacını alamayan hastalar ciddi anlamda mağdur oluyor. Bu durum eczacıya ve hastaya zor anlar yaşatıyor. Özellikle son iki gündür kesintiler sürekli olmaya başladı. Bu durum eczacıları canından bezdiriyor, hastaları mağdur ediyor. Medula sistemi bütün vatandaşlara hizmet veren bir sistemdir. Sisteme yüklenen yeni bir uygulama veya yapılandırma çalışması eczanelerimizde kaosa neden olmaktadır. TEİS olarak Medula sisteminin yedeğinin yapılması gerektiğini bir kez daha ısrarla altını çizerek vurgulamak isteriz".

Vatandaşın ilacını sorunsuz alabilmesi için SGK'nın sistemdeki problemleri çözmesini, Medula sistemini 24 saat hizmet verir hale getirmesi gerektiğini belirten Saydan, "Sürekli bu sorunu yaşamak istemiyoruz. Bizler, eczacılar olarak kesintisiz çalışan bir Medula provizyon sistemine reçete girerek hastalarımızın ilaçlarını vermek istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha