Muş'ta 15 yıldır  Fil Hastalığı ile boğuşan ve bacak kalınlığı 65 santimetreyi geçen Ayşe Yeğit' in tek hayali tekrardan ayakkabıları ile yürümek. 

Evli ve bir çocuk annesi 35 yaşındaki Ayşe Yeğit, 15 yıl önce fil hastalığına yakalandığını ve o zmaandan sonra da hergününü kabus olarak geçirdiğini belirtti. 1 yıl süregelen Elazığ' daki tedavisinin ardından bacak şişliğinin arttığını belirten genç kadın; gerekli tedavisi için de maddiyatının iyi olmadığını belirtti.

Fil hastalığının tedavisi olan ve yurt dışından gelen özel çorapları almaya ve kulanmaya gücü yetmeyen kadın; "Ameliyat olmam lazım. Muş'ta doktor bulamıyoruz. Burada görüştüğüm doktorlar Ankara ve İstanbul 'a gitmem gerektiğini söylüyorlar. Maddi durumum olmadığı için başka şehirlere tedaviye gidemiyorum. Zamanla ayağım büyüyerek kalınlığı 65 santimetreye ulaştı. Üzüntü ve stresten dişlerim de döküldü. Çocuğumla bile ilgilenemiyorum. Sağlığıma kavuşmam için yetkililerin ve hayırseverlerin bana yardımcı olmalarını istiyorum." dedi. 

Aktif sosyal hayata dahil olmak ve çocuğu ile de yeteri kadar vakit geçirmek için yetkililerden yardım beklediğini belirten Yeğit; en büyük özleminin ayakkabılarını giyip, dışarıya çıkmak olduğunu belirtti. 
Editör: TE Bilişim