Michigan Üniversitesi bilim adamlarının insanlar üzerinde yaptığı araştırmalar, özellikle de kadınlardaki cinsel isteksizliğin sebebinin uyku düzenindeki aksaklıklar olabileceği yönünde.

ABD ’nin Michigan semtindeki Michigan Üniversitesi bilim adamları, cinsel isteksizlikle uyku arasında paralel olarak bir bağlantı olduğunu ispat ettiler. Buna göre, kadınlarda cinsel isteksizliğin nedeni yeteri kadar uyumamaları olabilir. 

Daily Mail’de yer alan habere göre, 171 kadınla yapılan araştırmada her bir saat uykunun, kişinin partneriyle seks yapma olasılığını yüzde 14 arttırdığı ortaya çıktı. Journal of Sexual Medicine’da yayımlanan araştırmada, vajinal uyarılmanın da yetersiz uykudan olumsuz etkilendiği belirtildi. 

Dr.David Kalmbach, “Uykunun cinsel tutkuya ve isteğe etkisi alanımızda bugüne kadar çok ilgi çekmedi. Ancak, araştırmamızın sonuçlarına göre yetersiz uyku cinsel istek ve tutkuyu azaltabilir. Bence buradan alınacak mesaj daha fazla uykunun iyi olduğu değil ama zihnimiz ve vücudumuzun ihtiyacı olan uykuyu almasına müsaade etmemiz önemli” sözleriyle çalışmalarını özetledi.

ERKEKLERDE DE UYKUSUZLUK SORUN YARATMAKTA.

Süregelen süre içerisinde bayanlar haricinde erkeklerde de cinsel hayatın düşmanıolarak  uyku problemleri gösterilebilir. Gün içerisinde 5 saatten az uyuyan bireylerin vücut uzuvlarının etkin olmaması sebebiyle, cinsel istek azalması gözlemlenebilir.  

Editör: TE Bilişim