Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaza girerken daha iyi bir bedene sahip olmak isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu. Daha iyi bir bedene sahip olmak için bol bol hareket etmek ve sağlıklı beslenmek gerektiğini vurgulayan Bülent Cihantimur, özellikle yaza girerken spor yapmanın önemine dikkat çekti. Cihantimur, “Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar yürüyerek, koşarak ya da spor salonuna giderek mutlaka hareket etmeli. Hareket edildiğinde vücudun içindeki hormonlar ve enerji değişiyor. Ayrıca kişinin iştahı da azalıyor. Bir insanın bedeninin mutlu olabilmesi için yapması gerekenlerin ilki yemek yemek, ikincisi ise spor yapmak. Eğer spor yapılmazsa daha çok yemek yenir. O nedenle spor yapan kişiler, hızlı bir şekilde fit ve sağlıklı bir bedene sahip olurlar. Sadece günde 1 saat tempolu yürüyüş yapılsa bile yeterli” diye konuştu.

Alkali Su

Diyet listenizin vazgeçilmezi olarak değerlendirilen alkali su aracılığı ile sizler de kısa zaman zarfı içinde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Alkali su aracılığı ile hayalinizdeki görünüme kavuşmanın tam zamanı. Sizlere önereceğimiz bilgi detayları doğrultusunda alkali su kullanımını uygulamaya alabilirsiniz.
İnsan vücudunda olağan PH değerinin alkali yöne doğru çevrilmesine olanak tanıyan alkali su sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Rafine gıda kullanımı, kızartma ve beyaz un kullanımı sebebi ile olağan ph değeri asit aracılığı ile desteklenmektedir. Olması gereken Ph değeri 7,4 olarak değerlendirilmektedir. Hafif alkali olarak isimlendireceğimiz 7,4 değer aralığını alkali diyet aracılığı ile koruyabilirsiniz. Yüksek dozda aside ev sahipliği yapan gıdalar insan vücudunda uyuşukluk ve yorgunluk problemlerini oluşturmaktadır.

Mide yanması ve sinirlilik faktörlerini de beraberinde getiren asidik gıdalar aynı zamanda kısa zaman zarfı içinde hasta olmanıza sebep olmaktadır. Asidik besin listesi olarak mayonez, yumurta, un, şeker, tatlı gazlı içecekler, siyah çay ve hardal ön plana çıkarılmaktadır. Tüm bu besinlerden uzak durarak alkali besin listesine yönelebilirsiniz. Alkali besin listesinde buğday çimi, zerdeçal, soya filizi, soya lesitin, nane, hurma, zeytinyağı ve ıspanak yer almaktadır. Düzenli diyet listesi, alkali su ve alkali besinler aracılığı ile sizlerde kısa zaman zarfı içinde ideal kilo formuna ulaşabilirsiniz.

Alkali Su Tarifi:

2 Litre su
1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı


Hazırlayacağınız alkali suyu çay ve yemeklerde de kullanabilirsiniz.
Editör: TE Bilişim