Adapazarı Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, Kızılay’ın faaliyetlerini öğrenmek ve çalışmalar hakkında bilgi almak amacı ile Yerel Afet Yönetim Merkezi’ne ziyarette bulundu.
Kızılay Haftası nedeniyle Adapazarı Belediyesi Bilgievi öğrencileri, Kızılay Yerel Afet Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti. Kızılay’ın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Sakarya Kızılay Yerel Afet Sorumlusu Arif Gürgen, merkezi öğrencilere gezdirerek tanıttı. Gürgen, savaşta, barışta ve doğal afetlerde her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ının çalışmaları ve geçmişte yaşanan afetlerle ilgili öğrencilere sunum yaptı. Son olarak da Konya Karaman Maden Ocağı faciasına yardım edildiğini belirten Arif Gürgen, “İhtiyaç sahiplerine her türlü yardıma hazırız”diye konuştu.
Adapazarı Belediyesi Bilgievi Kütüphane Müdürü Tarkan Demirtaş, amaçlarının iyi ve kötü günde her zaman Türk insanının yanında olan, şefkat elini dünyanın dört bir köşesindeki ihtiyaç sahiplerine kadar uzatan Kızılay’ın önemini çocuklara kavratmak olduğunu söyledi. Bu amaçla Yerel Afet Yönetim Merkeziyle temasa geçerek bu etkinliği yaptıklarını belirten Demirbaş, "Kızılay Şube Başkanlığı’na gösterdikleri ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmalar ve sunumların ardından, Kızılay çalışanları tarafından ilgiyle karşılanan öğrencilere etkinlik sonunda hediyeler verildi.
Kaynak: iha