“Samsun’un Çocukları Cumhuriyet Yolunda" etkinliği kapsamında Ankara’ya giden öğrenciler Samsun’a mutlu döndü.
Daha önce 19 Mayıs’ta "Samsun’un Çocukları Atatürk’ün Yolunda" projesine imza atan Canik Belediyesi, şimdi de Cumhuriyet Bayramı’nda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği "Samsun’un Çocukları Cumhuriyet Yolunda” etkinliği ile öğrencilere Başkent Ankara’da Cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Ankara’da 3 gün kalan 38 öğrenci, Samsun’a mutlu döndü. Öğrencileri Canik Kültür Merkezi’nde aileleriyle birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç de karşıladı.
Ankara’da Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılan, eski ve yeni Meclis binaları ile müzeleri ve Başkent’in tarihi yerlerini gezen 17 ilçeden 38 öğrenci, Cumhuriyet ruhunu yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini de yerinde öğrendi. Başkent’te çeşitli ziyaretlerde de bulunan öğrencileri karşılayan ve çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Osman Genç, onlardan gezi ile ilgili gözlem ve düşüncelerini dinledi.
“HEDEFİMİZ, DONANIMLI BİR GENÇLİK”
Eğitim adına farklı organizasyonlara imza atmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Genç, "Bu çağ bilgi çağı. Doğru donanımı sağladığımızda gelecek çağ bizim olacaktır. Ancak bilgiyle donamlı ve tarihini bilmeyen gençler yetiştirirsek geleceğimizi kaybederiz. Bu nedenle daha önce 19 Mayıs’ta çocuklarımızı Kurtuluş Mücadelesi’nin adımlarının atıldığı Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum’a göndermiştik. Şimdi ise geleceğe hazırlanan çocuklarımızın ülkemizin tarihini de yerinde öğrenmelerini hedefleyerek Samsun’un Çocukları Cumhuriyet Yolu’nda gibi anlamlı bir etkinliğe imza attık” dedi.
Başkan Genç, öğrencilerin Başkent gezisi ile ilgili gözlemlerini yazacakları kompozisyonların kitaplaştırılacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: iha