Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle çocukları ziyaret ederek sürpriz yaptı.
Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü bünyesinde bulunan Kariyer Gelişim Merkezi ile Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Osman Genç, miniklerin Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı. Çocuklara, Canik Belediyesi tarafından hazırlanan ve bastırılan Çocuk Hakları El Kitapçığı dağıtan Genç, çocukların güldüğü bir dünya için çalıştıklarını söyledi.
ÇOCUKLAR İÇİN EL KİTAPÇIĞI
Çocukların, en kıymetli varlıklar ve geleceğe açılan pencere olduğunu belirten Genç, "Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır. Bu nedenle çocuklarımıza çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkanı sağlamak hepimizin görevidir. Çocuklar bize Allah’ın emanetidir, dünyanın neresinde olursa olsun onların haklarını savunmak insani bir erdemdir diye düşünüyorum. Bu nedenle yavrularımız için Çocuk Hakları El Kitapçığı hazırlattık. Umuyorum bu kitapçık çocuklarımızın haklarını öğrenmesi bakımından faydalı olacaktır" dedi.
ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Canik Belediyesi olarak çocuklara yönelik pek çok hizmet ürettiklerini ifade eden Genç, "Biliyoruz ki geleceğimizi oluşturacak çocuklarımız için en önemli şey eğitimdir. Bu nedenle çocuklarımıza daha iyi eğitim şartları oluşturmak için çalışıyoruz. Çocuklarımız için etüt merkezleri, oyun alanları yapıyoruz, kültür-sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları çocuklarımıza daha iyi yaşam alanları oluşturmak, onların geleceğe dair umutlarını, hayallerini artırmak, ufuklarını genişletmek içindir. Tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, onlara sevgilerimi gönderiyorum" şeklinde konuştu.
Ziyaret boyunca çocukların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Başkan Genç, onlarla hatıra fotoğrafı da çekindi.
Kaynak: iha