Canik Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, İtalya’da bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Carpione Halk Oyunları Festivali’nde En Güzel Kostüm Ödülü’nü aldı.
İtalya’da düzenlenen festivallere Canik Belediyesi Halk Oyunları Ekibi damgasını vurdu. Canik Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, İtalya’da 24. Roccavivi Uluslararası Halk Oyunları Festivali, 31. Termoli Kültür ve Halk Oyunları Festivali, 20. Foino Fındık Festivali, 15. Carpione Halk Oyunları Festivali ve 10. Riccia Halk Oyunları Festivali’ne katıldı. Canik ekibi, İtalya’da büyük bir organizasyon grubu olan Gruppo Folk Ru Maccature tarafından organize edilen 15. Carpione Halk Oyunları Festivali’nde 3 ödülden biri olan En Güzel Kostüm Ödülü’nü alırken, diğer festivallerde de büyük beğeni kazandı. Canik ekibi, gösterisinde Türk bayrağını da açtı.
EN GÜZEL KOSTÜM ÖDÜLÜ
Mısır, Yunanistan, Kenya, Romanya, Slovakya, İspanya, Macaristan ve Türkiye’den 1’er, İtalya’dan ise 4 olmak üzere, toplam 8 ülkeden 12 ekibin katıldığı festivalde Leonardo Malerba adına düzenlenen özel yarışma gecesinde bu kişinin adına verilen En Güzel Kostüm Ödülü’nün sahibi Canik Halk Oyunları Ekibi oldu. Folklor ekibini tebrik eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şanlı Türk bayrağını sahnede dalgalandırdıkları ve şehrimizin adını uluslararası arenada duyurdukları için onur duyduklarını söyledi.
ŞEHRİN ADINI DUYURDULAR
Canik Belediyesi olarak kültür sanat faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Başkan Genç, "Türk milleti olarak geniş ve köklü bir kültüre sahibiz. Bunlardan bir tanesi de folklorümüz. Canik Belediyesi olarak kurduğumuz folklor grubumuzun çıktığı yurt dışı turnesinden başarıyla dönmesi bizleri mutlu etti. Çünkü orada birçok festivale katılan ekibimiz şehrimizin adını duyurmuştur. Bu bakımdan kültür faaliyetlerine ayrı bir önem veriyoruz. İnanıyorum ki folklorcularımız ileride daha büyük başarılara imza atacak ve şehrimizin adını uluslararası alanda duyurmaya devam edeceklerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha