Eski CHP İl Başkanı ve Atakum Belediyesi eski Başkanvekili olan Suat Hayri Erdönmez, milletvekilliği aday adaylığı için startı verdi.
Suat Hayri Erdönmez, Çarşamba ilçesinde bulunan bir kafede basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya CHP’nin Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Bilal, Salıpazarı İlçe Başkanı Mustafa Aydoğdu, eski ilçe başkanlarından Kadir Okutgen, Recep Keleş, Sinan Yaşar, Sedat Çalışkan, Gürsel Aksoy, ilçe kadın kolları başkanı Sema Altürk, partililer, bazı STK başkanları ve davetliler katıldı.
Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Suat Hayri Erdönmez, hayatında hep Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek aldığını ve milletvekilli aday adaylığı için yola CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç’la görüştükten sonra çıktığını belirtti. Erdönmez, “Ben hep Mustafa Kemal’i örnek aldım. O bu toprakları ve Samsun toprağını tercih ederek 7 düvele karşı savaş vererek, bizi çağdaş seviyelere yükseltti. Bu kazanımlar şu an tehlikede. Birçok da sebepleri var. Ben siyasete hiç ara vermedim. 12 Eylül 1980 öncesinde de siyaset yaptım ve CHP’nin alternatifi olmadığın gördüm. Bundan 10 gün önce genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Haluk Koç’la görüşmeye gittim. Parti Genel Merkezimizde 5 saat süren bir görüşme yaptık. Dün akşam da telefonda görüşme yaptım. Öncelikle sizlere çok selamı var. Hocamla(Haluk Koç) konuştuk. Partimize verdiği katkının hesabı yoktur. Hepimizin kendisine saygısı vardır. Ben iki hemşehri olup onun karşısına çıkıp ön seçimde yarışmayı düşünmüyorum. Ben haddimi bilirim. Kendisine ‘düşünüyorsanız Samsun’dan aday olmayı ben asla aday olamayacağım’ dedim Kendisi bana ‘Ben 15 yıl Samsun milletvekilliği yaptım. Genel merkezde de olabildiğince katkı veriyorum. Ben şu an Samsun’a tekrar gelmeyi düşünmüyorum’ dedi. Ben yine söylüyorum. Haluk hoca gelirse ben yokum. Eğer gelmeyecekse ben yola çıkacağım ve bunu kendisine söyledim” dedi.
Aday adaylığını daha sonra açıklayacağını, şu an sadece sürece start verdiğini söyleyen Suat Hayri Erdönmez, “Bizler ülkenin doğru yönetilmesini isteyen en temiz yürekler bizde. Bu yürekler mutlaka iktidar olmalı. Bu yüreklere de artık bizim dokunmamız gerekiyor. Hem partimize, çevremize, esnafımıza karşı olarak değil, kazanarak bir yaklaşım politikası uygulamamız gerekiyor. Bunun için ben bu yola çıkma niyetindeyim. Adaylığımı daha sonra açıklayacağım. Ama bu bir starttır. Bu startı da en doğru olan kendi ilçemden dostlarımdan, arkadaşlarımdan, ağabeylerimden destek alarak çıkmam gerekiyordu. Onun için sabah sabah sizlerle bir araya geldik. Beni çok onurlandırdınız. Ben emin olun ki sizlerin vereceği desteğe ve onurlu davranışa layık olacağım. Emin olan CHP’nin bayrağını en iyi şekilde dalgalandıracağım. Ben sol siyasetten geldim. Ben insanın en yüce değeri olan emeğinin ne olduğunu bilirim. Ben Samsun’da ki tüm STK’ları biliyorum. Ama önce ilk adım Çarşamba’dandır. Bu adımım diğer ilçelere doğru daha da hızlanarak devam edecek. ‘Her adım İlkadım’dan başlar’ diyorlar. Benim ilk adımım da Çarşamba’dandır” diye konuştu.
Kaynak: iha