Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Canik, Tekkeköy, Bafra ve Terme İlçe Belediyelerinden sonra Havza Belediyesi ile “İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri” hakkında protokol imzaladı.
Protokol, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından Havza Belediyesi Hizmet Binası’nda imzalandı.
İmzalanan protokol gereği; asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Havza Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerinin Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube tarafından TSE 81-1 veya 81-2 standartlarına göre gerçekleştirilecek.
İmzalanan İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri protokolü ile ilgili olarak basına bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Havza Belediyesi ile imzalanan asansör kontrol protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye, asansör montaj ve bakım firmaları ile birlikte Havza’da kullanımda olan insan/yük asansörlerin kontrollerini gerçekleştireceklerini ifade eden Gürkan, günlük hayatta yoğunlukla kullanılan ulaşım araçlarının başında asansörlerin geldiğini, oluşabilecek kazaların önüne geçilmesinde yapılacak olan kontrollerin önemli olduğunu vurguladı.
Kaynak: iha