Otopark projesinin Mecidiye esnafına katkı sağlayacağını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Karadeniz’de örneği bulunmayan 7 katlı 1000 araçlık güvenli ve son teknoloji otoparkı Samsun’a kazandıracaklarını söyledi.
Haftanın her günü farklı bir mahallede vatandaşlarla buluşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Mecidiye Pasajı esnaflarıyla Neva Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Esnafların taleplerini alan Başkan Erdoğan Tok, Mecidiye Caddesi esnaflarını rahatlatacak otopark projesinden bahsetti.
PROJE 2015’TE START ALIYOR
Samsun’un en büyük sıkıntılarından birisi olan araç parkı sorununu hafifletecek 7 katlı 900 araçlık otopark projesini esnaflara anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Tülay Başaran Lisesi’nin yanında bulunan şu an açık otopark olarak kullandığımız bin 700 metrekarelik alanda modern yarı otomatik katlı otopark projemizi 2015 yılında hayata geçireceğiz” dedi.
MECİDİYE ESNAFINI RAHATLATACAK
Yapılacak olan otoparkın en çok Mecidiye esnafının faydasına olacağını söyleyen Başkan Erdoğan Tok, Subaşı, Mecidiye Caddesi, Kale Mahallesi İstiklal Caddesi ve Kaptanağa Caddelerine hitap eden bölgede bulunan esnafların ticari faaliyetlerine katkı sağlayacak otopark projesinin bölgenin ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.
GÜVENLİ VE SON TEKNOLOJİ
Samsun’un öncelikli en büyük problemlerinden birisi olan otopark sorununu hafifleteceklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Şehrin merkezi ve kalbi olan ilçemizde, her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte otopark sıkıntısı büyümektedir. Bu manada ilçemizde cereyan eden bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Yarı otomatik olarak hizmete sunacağımız otoparkımız, son teknolojik imkanlarla güvenli bir şekilde hizmet verecektir. Karadeniz’de örneği bulunmayan son teknoloji modern otoparkımız, Samsun’da noksanlığı bulunan otopark ihtiyacını da karşılayacaktır” diye konuştu.
Kaynak: iha