Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi bu gece saatlerinde Kastamonu, Çorum, Tokat ve Ordu illerinin iç kesimlerinde soba yakan vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalarını istedi.
Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde şiddetli yağış etkili olurken, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyreden Orta Karadeniz Bölgesi’nde ise sobadan sızan karbonmonoksit zehirlenmesi riskinin arttığı uyarısı yapıldı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü vatandaşları güney ve güneydoğudan hafif, yer yer orta kuvvette esmesi beklenen lodos ile ilgili ‘baca gazı tehlikesi’ne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinde Kastamonu, Çorum, Tokat ve Ordu illerinin iç kesimlerinde soba yakan vatandaşların güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgar nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmesi riski altında olduğu, bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
Öte yandan bölge genelinde hafta sonuna kadar hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenirken, hafta sonu bölgeyi etkisi altına alacak yağışlı havayla beraber sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceği tahmin ediliyor.
Kaynak: iha