İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics Türkiye ve Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle gerçekleştirilen Innovation Campus programının başvuruları 29 Şubat'ta sona eriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung Electronics ve UNDP Türkiye'nin ortak çabalarıyla gerçekleştirilen "Innovation Campus" programı, yapay zeka, kodlama ve programlama alanlarında gençlere eğitim sunarak onları geleceğe hazırlıyor.

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu "Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

Bu girişimin son fazı olan yapay zeka sınıfının başvuruları, 29 Şubat tarihinde sona erecek. Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekme gayesiyle açılan yeni yapay zeka sınıfı, dijital inovasyon ve bilişim teknolojileri konularında eğitimler sunarak genç kadınların bu alandaki gelişimine ve yenilikçi çözüm bulma kapasitelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

"Innovation Campus" programı, Türkiye'nin teknolojik dönüşümüne ivme kazandırmak amacıyla gençlere, Birleşmiş Milletler'e üye 193 ülke tarafından 2030'a kadar ulaşılmak üzere kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na katkı sağlayacak projeler geliştirme imkanı sunuyor.

Bu Amaçlar, yoksulluğun sonlandırılması, gezegenimizin korunması ve sosyal adaletsizlikle mücadele gibi alanlar başta olmak üzere, karşı karşıya olduğumuz temel sorunlara yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Samsung Electronics Türkiye ve UNDP iş birliği, gençleri teknoloji alanında donanımlı hale getirerek, Türkiye ve dünyanın daha iyi bir geleceğe adım atmasına olanak sağlamayı hedefliyor.

- Yapay Zeka sınıfında eğitimler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında başlayacak

Genç kadınlara yönelik fırsat olarak tasarlanan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında başlayacak olan bu özel yapay zeka sınıfı, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı ve genç kadınların teknoloji alanındaki gelişimini desteklemeyi hedefliyor. Program, katılımcıların kritik düşünme, problem çözme ve yaratıcı düşünme gibi becerilerini artırmanın yanı sıra, kişisel ve profesyonel gelişimlerine de mentörlük yoluyla destek olacak şekilde hazırlandı.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan genç kadınlar, yeni kazandıkları becerileri kendi projelerini tasarlayarak ve hayata geçirerek pratiğe dökecek. Bu süreçte, projelerini gerçekleştirmeleri için ihtiyaç duydukları mentörlük ve yönlendirme desteği de kendilerine sağlanacak.

Kaynak: aa