Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Kobanili kanaat önderleri ile bir araya geldi.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTEAM) Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, PYD Lideri Salih Müslim, Suriyeli Dr. Enver Abdullah, Dr. Şükrü Aba, Suriye İnsani yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ile bazı STK temsilcileri katıldı.
Toplantıya, PYD Lideri Salih Müslim’in abisi Mustafa Müslim’in konuşması damga vurdu. Türkiye’nin Kobani’den gelen Kürt halkına gösterdiği ev sahipliğinden dolayı minnettar olduklarını belirten Mustafa Müslim, “Kobanililer Urfa’da kendilerini garip hissetmediler, Urfa halkı ve Türkiye Cumhuriyeti evlerini ve kapılarını bizlere açtılar. Bugün Devletin Bakanı Faruk Çelik Bey bizleri çağırması hükümetin Kobanililere vermiş olduğu değerin bir göstergesidir” dedi.
Bakan Faruk Çelik’ten Kobanili meslek sahibi doktor, mühendis, öğretmen gibi vasıflı kişilerin kendi imkanlarıyla işyeri açmalarını ve desteklenmesini isteyen Müslim, 10 bine yakın Kobanili çocuğun da eğitimlerine kavuşmaları konusunda çalışma yapılmasını talep etti.
KARDEŞİ HATIRLATILDI
Bir gazetecinin ‘kardeşi ve PYD Lideri Salih Müslim’in kendisiyle farklı konuştuğunu’ hatırlattığı Müslim, “Evet doğrudur, Salih Müslim benim kardeşimdir. Demokratik bir dünyada yaşıyoruz. Ben defalarca onun İslami yolda çalışmasını istedim. Ancak o farklı yolu tercihetti. İnşallah o yoldan ayrılır” cevabını verdi.
Toplantıda konuşan Bakan Çelik ise, vasıflı Suriyelilere imkan sağlayacaklarını belirterek, “Şanlıurfa’da bölgemizde bulunan Suriye’den gelen vasıflı kişiler çalışma imkânını buluyorlar. Her Şanlıurfa’ya gelişimde Suriyelilerle birlikte oluyorum, sorunlarını değerlendirmeye alıyoruz. Bugün Suriyeli kanaat önderleri ile bir araya geldik. Bazı talepleri oldu, bunu Bakanlar Kurulunda gündeme getireceğim. Özellikle vasıflı Suriyelileri değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha