Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), ortalama yaşı 30 yıl olan elektrik şebekesinin iyileştirilmesi için bakım ve yatırımlara devam ediyor.
DEDAŞ, ortalama yaşı 30 yıl olan elektrik şebekesinin iyileştirilmesi için bakım ve onarım devam ediyor. Şanlıurfa’da son üç ayda yapılan bakımlarda 390 pano, bin 600 adet aydınlatma armatürü kontrolden geçerken, 250 km uzunluğunda hatta bakım yapıldı. Bakım çalışmalarının yanı sıra, yerel paydaşları ve şebekenin ihtiyaçlarını dikkate alarak yatırımlarını da sürdürüyor. Bu yatırımlar sayesinde bölgedeki yeni enerji talepleri karşılanarak, şebeke yenileme ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor.
Eski ekipmanlardan dolayı özellikle halkının sıkça kendilerine dilekçe vererek şikayette bulunduğunu dile getiren DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü Sistem Bakım Yöneticisi Hikmet Nite, yapılan yenileme ile halkında sıkıntısının ortadan kalkacağını ifade etti. Yaklaşık yarım asırdır kullanılan ve ömrünü tamamlamış teknik ekipmanların yenilendiğine dikkat çeken Nite, bakım çalışmaları ile hizmet kalitesini artıracağını ifade etti.
Öte yandan kesintisiz kaliteli enerji sağlamak amacıyla 114 adet trafo bakımı yapılırken, 47 adet trafo binası ise yenilendi. Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek olan bakım çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüleceği açıklandı.
Kaynak: iha