Şanlıurfa’da engelli çocukların abla ve anneleri için açılan girişimcilik kursunun sertifikaları dağıtıldı.
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği tarafından engelli çocukların abla ve anneleri için açılan girişimcilik kursunun sertifikaları dağıtıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle sertifikalar dağıtılırken, kursu bitirmenin sevincini yaşayan anneler, sertifikalarını Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın elinden aldı. Aile ve Sosyal Politikalar ile İŞKUR İl Müdürlüklerine teşekkür eden Duman, “Sağlanan destekle bayanlarımız hem iş sahibi oluyor hem de günlük aldıkları 20 TL ile engelli çocuklarının giyim ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Kadınlarımız, hangi işi yaparsa yapsın bu heyecanı yitirmediklerini gösteriyor ve beraberinde başarıyı getiriyor. Girişimci kadınlarımız, farklı düşünen farklı başarılara imza atan, çözüme odaklı, evinde iyi bir anne, iyi bir eş, işinde de iyi bir iş kadını oluyor” dedi.
Sertifika dağıtım törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, 17 engelli annesi ve ablasına eğitim verildiğini belirtti. Demirkol, “Kadınlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek ve iş yaşamına nitelikli bireyler olarak katılımlarını sağlayacak, tüm projelerin yanında olacağız. Bugün burada bizlere gurur ve umut veren kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı Bedih Satoğlu ise, engelli çocuğu olan ailelere yönelik kursun 5 aylık sürdüğünü belirterek, yaşlı engelli velileri ve eski hükümlü gibi dezavantajlı gruplara meslek edindirme kursu da açtıklarını hatırlattı.
Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı Bedih Satoğlu ve kursiyerler tarafından destekleri nedeniyle Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol’a teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: iha