Sinop’ta "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi.
Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali yardımcısı Ekrem Yaman, Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Rahmi Balfidan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Sinop İl Defterdarı M. Emin Narta ve öğretmenler katıldı.
Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş yaptığı konuşmada, “Her çocuk doğası gereği merak ederek öğrenerek büyür. Bu süreçte pek tabii ki en önemli görev anne ve babaya düşer. Fakat okul çağına gelindiğinde devreye öğretmenler girer. Bir gerçek vardır ki o da, okul çağına gelmiş çocuğun, tam manasıyla yardıma muhtaç olduğudur. İşte bu nedenle öğretmenler çocukların ailesinden uzak bulunduğu dönemlerde onların en büyük yardımcısı konumundadır” dedi.
Sözlerine, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Çocuklarını iyi eğitebilen devletler tarih sahnesinde sürekli olmayı başarabilmiş milletlerdir. Bizim Ülkemizin de her zaman ifade ettiğimiz gibi yer altı zenginliği bakımından diğer ülkelerle mukayese edildiğinde çok fazla bir zenginliği yoktur ancak bizim tek zenginliğimiz insan sermayemizdir. Bu sermayeyi ne kadar iyi eğitebilirsek, ne kadar donanımlı hale getirebilirsek ülkemizi o kadar müreffeh ve kalkınmış hale getirebiliriz. Bu noktada öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.
Vali Köşger konuşmasını, “Bilgisayarın cazibesine kapılmadan, arama motorlarına çok bağlı kalmadan, kütüphanelerde ve eğitim donelerinin içerisinde bilgiyi aramakta fayda var” şeklinde tamamladı.
Daha sonra Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan “Öğretmene Vefa” adlı kısa film izlendi. Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Öztürk nezaretinde, mesleğe yeni başlamış öğretmenlerin yemin merasimi gerçekleştirildi. 2014 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Program Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı müzik dinletisi ile son buldu.
Kaynak: iha