Kore Büyükelçiliği, Kore Kültür Merkezi Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile Kore Kültür Günleri etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho ve eşi,Kore Turizm Organizasyonu Şube Müdürü Kım Gınsu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya ve Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Erkul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli,İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Kore Gazileri, Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Etkinliklerde ilk olarak Kore’yi tanıtan mükemmel Aşçı isimli film gösterimi yapıldı. Theme Tours to Korea şirketi yetkilisi tarafından Kore’nin turistlik özellikleri anlatılarak katılımcılara Kore’ye nasıl gidilebileceği, Kore’deki eğitim sistemi ve üniversite öğrencileri için yaz okulları hakkında da bilgiler verildi.
Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho “Kore -Türkiye İlişkileri” konulu seminerde, Kore’nin Kuzey Kore ve Güney Kore şeklinde ikiye ayrıldığını ifade ederek, Kore’nin Türkiye gibi yarım ada olduğunu söyledi.
Dong Woo Cho, Kore’nin dini inançları, gelenekleri, kültürü, fiziki ve coğrafik özelliklerinden bahsederek ekonomisi, eğitim koşulları ve üniversiteleri hakkında da detaylı bilgiler verdi. Türkiye ile iyi ilişkilerinin olduğunu ifade eden Dong Woo Cho, geçen yıl 190 bin Kore’li turistin Türkiye’ye geldiğini, bu yılda bu sayının 205 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini vurguladı.
Programın sonunda Koreli sanatçılar tarafından Kore geleneksel müziklerini içeren konser verildi.
Kaynak: iha