Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Demirgil mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’dan başlayıp, İzmir´de denize dökülerek noktalanan ve Lozan’da biçimlenen, milli varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, istiklalini kazanmak için; çoluğu-çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-kızı ve askeriyle verdikleri büyük mücadelelerin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Düşman kuvvetlerine karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet’in kurulması tarihin yazdığı ender bir başarıdır. Cumhuriyet bayrağının göklerde dalgalanmaya başlaması Türk Milleti’nin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini belgelemiş, böylece, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireylerden oluşan bir toplum yaratılmıştır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Büyük Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir” dedi.
Demirgil, mesajının devamında şunları kaydetti:
“91 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz. Cumhuriyetin 91. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum.”
Kaynak: iha