KEMER'de Uluslararası Av-3D Okçuluk Birliği (HDH-IAA) ve OnOk firması işbirliğiyle düzenlenen 3D Grand Prix 3'üncü Ayak Yarışması tamamlandı.
Türkiye Okçuluk Federasyonu öncülüğünde Beydağları Sahil Milli Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 15 ülkeden yaklaşık 100 sporcu katıldı. 3 gün süren yarışın ilk gününde yarışmacılar 2.5 kilometrelik parkurda yaklaşık 40 ayrı hedefe atış yaptı. 6 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışın ikinci gününde yarışmacılar 12 hedefin bulunduğu parkuru tamamladı. Sporcular topladıkları puanlarla final atışlarına geçti. Yarışların tamamlanmasından sonra düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri verildi.
OnOk firması Organizasyon Koordinatörü Ersan Kıvanç Namlıgez, yarışın Türkiye açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi. Yurt dışından gelen sporcuların bu sporun Türkiye'de de yapılabileceğini görmeleri açısından faydalı bir yarış olduğunu kaydeden Namlıgez, "Türk sporcuları bu okçuluk çeşidiyle tanıştırmış olduk. Buna rağmen bazı dereceler yaptık" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha