Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, kulübün Denizbank'a 200 milyon Dolar borcu olduğunu belirterek, "Denizbank Ruslara ait; Sberbank. Galatasaray Sportif A.Ş'ye el koyabilirler. Ya da bir Katarlı gelip alabilir bizi." dedi.

Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, 360 kanalında yayınlanan 'Telegol' programına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkanlık görevini devrettiği Ünal Aysal'ın kendisine yaptığı suçlamalara sert cevap veren Polat, sarı kırmızılı kulübün geleceği için endişeli olduğunu dile getirdi. 'Sayın Polat geçtiğimiz günlerde bir gazeteye röportaj verdiniz. Bu röportajdan sonra Ünal Aysal zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?' şeklindeki bir soruya Polat, "Açıklamaları okudum. Yani açıkçası hem üzüldüm hem de onun adına utanıyorum. Yani belli ki oradaki açıklamalarda samimi olmayan o kadar çok ifade var ki üzerinde tartışmaya değer bile bulmuyorum açıkçası." diye cevap verdi.

"ÜNAL AYSAL'IN ÖYLE BİR YÜREĞİ YOK"

Sunucunun, 'Kendisini herhangi bir programa, bizim programda olabilir bir programa davet edip yüz yüze bu sorunu çözmenin yolları yok mu?' sorusuna ise Adnan Polat, "Yani davet edebiliriz ama bir faydası olacağını düşünmüyorum çünkü karşıma çıkıp Galatasaray’ın ve tüm spor kamuoyunun önünde bir tartışma yapmaya bence cesareti yetmez. Bilgisi de yetmez gelmez birincisi. Gelmez, öyle bir yüreği yok onun. Ama çıksa bile biraz haksız rekabet olur çünkü Galatasaray’la ilgili yeterince bilgisi de yok."

'Duygun Yarsuvat bir divan toplantısında 'Galatasaray’da 300 milyonluk bir kaçak var, bunu arayıp bulamıyoruz' diyerek Ünal Aysal’ı suçladı. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?' sorusuna da Polat, "Esasında bunu Duygun Yarsuvat’a sormanız lazım. Ne biliyorsa açıklamalı. Diğer yönetici arkadaşımız da muhakkak ki bazı şeyleri gördü ki böyle bir açıklama yaptı. Galatasaray’da maalesef kötü bir adet var; kol kırılır yen içinde kalır. Artık bu yen içinde kalmasın çıksın. Neyse herkes hepimiz bunu bilelim." diye cevap verdi.

"GALATASARAY'IN SON 20 YILI ARAŞTIRILSIN"

'Yani bu konuda bugünkü başkan Dursun Özbek’e bir çağrı mı efendim bu?' sorusunu ise Polat, "Dursun Başkan’a ben şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum ki buna niyetli olduğunu biliyorum. 1996’dan 2015’in sonuna kadar 20 senelik bir süre geçti. Bence bu 20 seneyi uluslararası bağımsız denetim firmasına inceletsin Galatasaray’da bir kaçak var mı, bir usulsüzlük bir yolsuzluk var mı?" şeklinde cevapladı.

"YOLSUZLUĞA KARIŞMIŞ İSİMLERİN LİSTESİ KULÜPTE"

Sunucunun, '2011 yılında siz görevi Ünal Aysal'a teslim ederken 35-40 kişilik kulüp içinde yolsuzluğa karışmış isimlerin bir listesini yapıp vermiştiniz herhalde?' sorusuna ise Polat, şöyle cevap verdi:

"Doğru biliyorsunuz, ben o dönemde Ünal Aysal’a söylemiştim bunu. Kendisi 'Dosyayı bana değil, Refik Arkan’a verin' dedi. Dosya Galatasaray’da bu tür usulsüzlüklerin içinde olanları ve işine son verilmiş insanların isimlerini içeriyordu. Taner Aşkın bunu Refik Arkan’la birlikte zabıt karşılığı kulübe devretti."

Eski başkan Ünal Aysal'ın Polat'ı suçladığını hatırlatan program sunucusunun, 'Ünal Aysal yine bir açıklamasında varlık satışı yapılmadığını, sizin zamanınızda Galatasaray’ın borçlarının astronomik şekilde arttığını söylüyor.' demesi üzerine ise Polat, "Evet varlık satışı doğruları söylemiyor tabii şöyle söylemiyor, divan kurulunda hisselerin hisse reposu yapılacağını, Galatasaray Sportif A.Ş.'nin hisselerinin bir kısmının hisse reposu yapılacağını beyan etmişti, 'Bu bir satış değildir' demişti. Daha sonra bu hisseleri sattı ve parasını da Galatasaray Sportif A.Ş.'de veya Galatasaray Kulübü'nde harcadılar, yediler, bitirdiler. O bir varlık satışı değil mi?" cevabını verdi.

Aysal döneminde 1 milyar dolara yakın harcama yapıldığını da belirten eski başkan Adnan Polat, "Doğru Galatasaray’da borçlarını artırdım ama ben geldiğimde Galatasaray’ın yıllık geliri 60-70 milyon Dolar'dı. Bıraktığım vakit 200 milyon Dolar'ın üzerine çıkmıştı. Yani o anda o zamanki gelirler ile 4 senelik gelir ile ben aldığım vakit aşağı yukarı borçları kapatabiliyorduk. Onun dönemini bilemiyoruz çünkü şeffaflık ortadan kalktı. Ünal Aysal benim dönemi zaten bir 6 ay 'Ernst and Young’a incelettirdi. Herhalde bir hata bir yanlış bir kusur aramaya çalıştılar. Ben, Ünal Aysal döneminde Galatasaray 1 milyar dolara yakın harcama yaptı diyorum." dedi.

"BİZ O HİSSELERİ ALANA KADAR CANIMIZ ÇIKMIŞTI"

Sunucunun, 'Hangi yıllar arasında 1 milyar dolara yakın bir harcama yapıldığını söylüyorsunuz?' şeklindeki soruya ise eski Başkan Adnan Polat, "Bizim ayrıldığımız 2011 yılının Mayıs ayından, Ünal Aysal’ın ayrıldığı 2014 yılının Kasım ayına kadar veya 2014 yılının sonuna kadar olan sürede. Aşağı yukarı 3.5 yıl görev yaptı Ünal Aysal. Bu 3.5 yılda 200’er milyon dolardan zaten 700 milyon dolar kulübün kendi geliri oldu. Bunun dışında hisse satışı yaptı ki biz o hisseleri biz almak için 5 sene canımız çıkmıştı açıkçası. Oradan elde etti 100 milyon dolara yakın bir para. Bir de inanılmaz derecede yüzde on bin artışla bir sermaye artışı yaptılar. Yani sermaye artışıyla, hisse satışından yaklaşık 200 milyon dolara yakın. Onları üst üste koyduğun zaman zaten 900 milyon doları buluyor." cevabını verdi.

"2030'A KADAR HAKLARI DENİZBANK'A DEVRETTİLER"

"Bunlara baktığınız vakit zaten daha fazla bir şey söylemeye gerek yok, her şey ortada. Üstüne üstlük hazır bir stat var bütün sorunlar da çözülmüş. Neymiş efendim, biz stadın gelirlerini kullanmışız. Kullandık doğru ama biz 3 seneliğine kullandık." diyen Adnan Polat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Baktığınız vakit Ünal Aysal döneminde Denizbank ile yaptıkları anlaşmalarda 2030’a kadar hakları oraya devrettiler. 3 sene için çok laf ediyorlar ama orada 15 sene için kimse bir şey söylemiyor. Şu anda baktığınız vakit en büyük alacaklı da Denizbank... Bildiğim kadarıyla Galatasaray Kulübü’nün 200 milyon Dolar'a yakın kredi borcu var Denizbank’a. Yarın öbür gün yani Denizbank da Ruslara ait biliyorsunuz; Sberbank. Sberbank bir karar verirse Galatasaray’ın Sportif A.Ş'ye el koyabilir. Yani öyle tehlikeler bile var. Ya da bir Katarlı gelip alabilir bizi yani..."
Kaynak: cha