Ali Dürüst, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendiği maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

LİGLER ERTELENSİN

"Maç oynadık kazandık ama dünkü olaylar maçın önüne geçti. Fenerbahçe camiasına 'geçmiş olsun' diyorum. Bu, Fenerbahçe'den öte Türk futbolunun meselesi. İnşallah hep beraber bunu çözüp futbola döneceğiz. Bu olay bütün Türk futbolunu ilgilendiriyor. Kulüpler Birliği toplantısında liglerin 1 hafta ertelenmesini isteyeceğiz. Bu mesajı kamuoyuna vermemiz lazım. Bu sıkıntıyı hep beraber yaşamamız lazım. Bütün liglerin ertelenmesine daha sıcak bakıyoruz."
Bu olaydan sonra herkesin mesuliyet alması gerektiğini aktaran Dürüst, "Olayların bu seviyeye gelmesi bugünün işi değil. Can kaybı olabilirdi. Tesellimiz bu. Bundan bir nasihat çıkarmamız lazım. El birliğiyle bunu önleyip yeniden futbola döneceğiz" ifadelerini kullandı.Dürüst, Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili ise son dakikaların heyecanlı olduğunu ancak 3 puanı aldıklarını kaydetti.

Sarı-kırmızılı futbolcular Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Hamit Altıntop, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıdan dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.
Umut, olaydan son derece üzgün olduğunu aktararak, liglerin 1 hafta ertelenmesinin hem kendileri için hem de Türk futbolu için iyi olacağını söyledi.
Hamit ve Burak ise olaydan sonra sarı-lacivertli takımdaki arkadaşlarını arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini kaydetti. Burak, sakatlığıyla ilgili ise 2-3 gün içinde takıma katılacağını ifade etti. 
Editör: TE Bilişim