Bundesliga 23.hafta kapsamında oynanan maçlarda bu hafta Schalke 04 ve Borussia Dortmund karşı karşıya gelecek.İki ezeli rakibin karşılaşması büyük bir heyecanla bekleniyor.Almanya Kupası ve diğer liglerde oynanan karşılaşmalar da dikkate alındığında 30 kilometre mesafede bulunan iki şehrin takımları toplam 145 kez birbirleriyle mücadele etti.

Dortmund'un ev sahipliği yaptığı ve Signal-Iduna Park stadında oynanacak karşılaşmada,Sarı-Siyahlı ekip kazanan taraf olmak istiyor. UEFA Şampiyonlar Lig’inde de Juventus’a karşı deplasmanda aldığı 2-1’lik mağlubiyete rağmen sonuçtan memnun görünen Borussia Dortmund, ezeli rakibini de yenerek puan cetvelinde üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Dortmund'un kadrosunda ki oyuncu eksiklikleri ise gözlerden kaçmıyor.Sarı-Siyahlılarda ayak bileğinden sakatlığı bulunan Lukasz Piszczek oynayamayacak. Polonyalı oyuncunun 6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmişti.Gribe yakalanan ve Torino’daki maçtan sonra ağız maskeleriyle dönen Neven Subotic, Kevin Kampl ve Shinji Kagawa’nın maç gününe kadar iyileşeceği ve Schalke’ye karşı oynayabileceği, kas sorunları yaşayan savunma oyuncusu Sokratis’in durumunun ise maç saatinde belli olacağı kaydedildi.

Son oynadığı üç maçta galibiyet alamayan Schalke 04,rakibini kendi evinde mağlup etmek istiyor.Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hedefleyen mavi-beyazlı ekip, puan cetvelinde rakibinden 10 puan önde yer almasından dolayı karşılaşmaya biraz daha rahat çıkacak.Ayrıca Schalke'nin yıldız oyuncusu Klaas-Jaan Hunterler'in sakatlığının geçmesi ve sahaya dönmesi takıma büyük bir avantaj sağladı.

Borussia Dortmund-Schalke 04 maçı bugün Türkiye saati ile 16.30’a başlayacak.

 
Editör: TE Bilişim