ESKİ adı Türkiye 1'inci Ligi olan Süper Lig'den düştükten sonra toparlanamayarak Bölgesel Amatör Lig'e düşen Kocaelispor'un İzmit İsmetpaşa Stadı'nda oynadığı son maçını, takımlarını yalnız bırakmayan 6301'i biletli 10 bin taraftarı izlerken tribünler de eski günlerini aratmadı.
PAZARTESİ GÜNÜ DESTEĞİ
Bir dönem 3 büyüklerin korkulu rüyası olmasına rağmen ekonomik krize girip 2'nci ve 3'üncü Lig'den amatöre düşen Kocaelispor, Tekirdağsporlu futbolcuların sınavları nedeniyle pazardan pazartesi gününe ertelenen lig maçını İsmetpaşa Stadı'nda oynadı. 2 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Kocaelispor için 10 bin taraftarı, yeşil siyahlı takımlarını desteklemek için akın akın stada giderek tribünlerdeki yerlerini aldı.
ÇOLUK ÇOCUK KIZLI ERKEKLİ TRİBÜNLER
Eski günlerdeki gibi tribünleri dolduran çoluk çocuk, kızlı erkekli taraftarlar, bu yıl 3'üncü Lig'i hedefleyen yeşil siyahlı takımlarının son dakikada Volkan'ın ayağından kazandığı golle maçı 1-0 kazanması üzerine büyük sevinç yaşadılar. Üç büyükler bile zaman zaman 10 bin taraftarını tribünde bulamazken amatör Kocaelispor'un 10 bin taraftarının önünde oynaması, şaşkınlık yarattı.
TRANSFER YASAĞINA RAĞMEN MÜCADELEYE DEVAM
Faizler hariç 50 milyon TL'yi bulan borçları nedeniyle yıllardır transfer yasağı da bulunan Kocaelispor, düştüğü 2'nci Lig'den itibaren sürekli genç takımlarla mücedele etti. Yerel yönetimler, Kocaelispor'un yerine önce Körfez Belediyespor, daha sonra da Körfez Futbol Kulübü ve Kocaeli Birlikspor olarak değiştirilen takımları destekledi. Ancak Kocaelispor taraftarlarının bu takımları fazla benimsemeyerek amatör de olsa Kocaelispor'un peşini bırakmadığı gözlendi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha