Arda Turan, "İnşaatçılar adamlar transfer yapmasın" diyerek ilginç bir göndermede bulundu. Bu sözler, Fenerbahçe Kulübü Aziz Yıldırım'ın "Futboldan da anlarım, inşaattan da anlarım" açıklamasını akla getirdi.
 

"İNŞAATÇI BİR ADAM GELİP TRANSFERE KARIŞMAMALI"

Türk futbol kulüplerinin profesyonel isimlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden yıldız 10 numara, "Türk futbolunda yatırımların karşılığı yok. Bir şirketi yönetmek için başına uzman ekipler atarsınız. Ancak futbolda böyle değil. Yönetenler futbolu bilmiyor. Toplumun baskısı ile günlük hamleler yapıyorlar. Bütçeyi doğru planlayamıyorlar. Günün sonunda kaybediyorlar" dedi.

Altyapıya para harcanmadığı için transfere çok para harcandığını savunan Arda Turan, "Büyük kulüpler bir oyuncuya yılda 5 milyon TL verirken, kimse altyapısına 5 milyon TL harcamıyor. 5 milyonu altyapıya harcasanız 5 yıl sonra 10 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkabilir. 200 milyon Euro’ları bulan sermaye oluşturabilirsiniz. Yöneticiler Türk futbolunun daha iyi yönlendirmeli. Kulüpte inşaatçı bir adam gelip transfere karışmamalı. Tabi ki fikrini söylemeli ama profesyonel yönetime ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLDAN DA ANLARIM, İNŞAATTAN DA ANLARIM"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Siz 'Futboldan da anlarım, inşaattan da anlarım' demiştiniz. Bu söz hala geçerli mi? sorusuna, "Kamuoyunda futbol yorumlayan kaç kişi gidip futbol okulunda okumuş. Benim de ayağıma top deydi. Amatör olarak Düzce'de top oynadım. İnşaatçılık da benim mesleğim. Okumamış olsam belki futbolcu olurdum. Yöneticilik yapmak ayrı şey. Futbolundan anladım ifadesindeki anlamayı yöneticilik anlamında söylüyorum. Topa nasıl vurulduğunu da bilirim. Çünkü onu da yaşadım. Basında yorum yapanlar antrenman seyrederek, hobi olarak maça gidenler yorumlar yapıyor. Bunlar kadar ben de anlıyorum. Ben içeride dışarıda maçlar izledim Amatör maçlara kadar izledim. Bunlar basit şeyler" şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim