Adana Aski Spor ve Özel Adana Medline Hastanesi arasında imzalanan protokolle 1 yıllık sağlık sponsorluğu anlaşması yapıldı. Kız Basketbol Takımı oyuncularının tüm sağlık taramalarını, sağlık kontrollerini ve ameliyatlarını üstlenen Medline Hastanesi, sporcuların ilk kontrollerini de yaptı.
Sponsorluk anlaşması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Aski Spor Genel Menajeri Fatih Yücel, sağlık sponsorluğunun çok kapsamlı olduğunu belirterek basketbolcularının tüm sağlık taramalarının yanı sıra Adana’da oynanacak maçlarına da Medline Hastanesi’nin ambulans göndereceğini söyledi. Kendilerinin de müsabakalarda hastanenin reklamını üstleneceklerinin kaydeden Yücel, “Karşılıklı güzel ve büyük bir işbirliği oldu” dedi.
Aski Spor Kulübü’nün sağlık sponsorluğunu üstlenmekten büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Özel Adana Medline Genel Direktörü Musa İnal da, kentin her konuda kalkınması ve sağlık, spor, eğitim gibi her alanda başarılı olması için Adana Medline Hastanesi olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini belirtti. İnal, Aski Spor’a başarılar dilerken, “ İnşallah çok güzel başarılar elde edecekler ve inşallah bize ihtiyaçları olmayacak. Sporcularımız son derece sağlıklılar. Başarılı bir şekilde maçlarını yapacaklar. Ama şunu da bilsinler ki Medline Hastanesi olarak ciddi ve donanımlı bir sağlık ekibimizle, sporcularımızın sağlıkları konusundaki en ufak aksaklıkları bile en iyi şeklide tedavi edeceğiz.” dedi.
ADANA’NIN İSMİNİ YURT DIŞINA TAŞIYACAĞIZ
“Özellikle Adanamızda sağlık sektöründe önemli bir yere sahip olan Medline grubu ile birlikte olmak bizler için bir gurur kaynağı” diyen Aski Spor Kulüp Başkanı Rahmi Pekar ise şunları söyledi:
“Bu açıdan görüşmeleri başlatan ve buraya gelmemizi sağlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim sağlık sponsorluğumuzu kabul eden başata Sayın Musa İnal olmak üzere işletme sahiplerimize, Medline doktorlarımıza, hastane personelimize ve bütün çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bir spor kulübünün en önemli giderlerinden biri sağlık kanadıdır. Bu anlamda sağlık konusundaki giderlerimizin Medline tarafından karşılanacak olması bizim için çok önemli bir olay. Bu açıdan tekrar çok teşekkür ediyorum. Aski Spor olarak çok iddialıyız. Adana’nın adını bölgemize ve yurt dışına taşıma gayreti içerisindeyiz.”
Toplantıda söz alan Aski Spor Asbaşkanı Sedat Sözlü ise sporcuların en önemli sorunlarından birinin sağlık olduğunu belirterek, “ Sağlık, sporunun en büyük götürüsüdür. Tabi sporcularımızın sağlıklı olması konusunda doktorlarımıza, sağlıkçılarımıza büyük iş düşüyor. Bu nedenle Medline Hastanesi’ne sponsorluğumuzu üstlenmiş oldukları için ayrıca teşekkür ederiz. Biz birlikteliğimize her zaman devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
BASKETBOLCULAR “SAPASAĞLAM”
1.lig’de mücadele eden Adana Aski Spor Kız Basketbol Takımı, Sağlık Sorumlusu Hasan Kömür ve Genel Menajer Fatih Yücel’le birlikte geldikleri Özel Medline Hastanesi’nde uzman doktorların gözetiminde Kardiyoloji ve Ortopedi Servisi’nde ayrıntılı muayeneden geçtiler.
Özel Medline Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Halil Tolga Koçum ve Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Alihan Derincek ve Dahiliye Uzmanı Dr. Meriç Zeydan tarafından muayene edilen basketbolcuların son derece sağlıklı oldukları belirtildi. Dr. Halil Tolga Koçum, muayene sonrası yaptığı açıklamada “Bütün basketbolcu kızlarımızın sağlığı yerinde. Herhangi bir sağlık sorunları yok. Hepsine 1.ligde başarılarının devamını diliyorum” dedi.
"ADANA’YA ÖZLENEN BAŞARIYI GETİRECEĞİZ"
Özel Medline Hastanesi yetkililerine teşekkür eden Sağlık Sorumlusu Hasan Kömür ise basketbolcuların sağlık probleminin olmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “ Adana tarihinde ilk kez bir kadın basketbol takımı var. Adana’ya başarılı sonuçlar yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Basketbolcular Özel Medline Hastanesi içinde ve girişin de daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: iha