Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Barcelona, deplasmanda 2-1 yendiği Manchester City'i ağırladı. Barcelona'nın sahası Nou Camp'ta oynanan karşılaşmayı Ivan Rakitic'in tek golüyle 1-0 kazanan Katalan ekibi adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşmada Barcelona'nın 3 topu direkten dönerken, Manchester City 82. dakikada Kun Agüero ile bir penaltı atışından faydalanamadı. İngiltere'de oynanan ilk maçı Barcelona golcü futbolcusu Suarez'in attığı iki golle 2-1 kazanmış ve tur avantajını eline geçirmişti.

Chelsea, Liverpool ve Arsenal'in ardından İngilizlerin Şampiyonlar Ligi'ndeki son umudu Manchester City de kupaya veda edince Devler Ligi'nde Premier Lig'i temsil eden takım kalmadı.

JUVENTUS 3 GOLLE TURLADI

Gecenin diğer maçı Borussia Dortmund ile Juventus arasında oynandı. Şampiyonlar Ligi'nde 1997 finalinde Borussia Dortmund'a kupayı kaptıran Juventus, 18 yıl aranın ardından gerçekleşen eşleşmede turu güle oynaya geçti.

2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Jurgen Klopp'un ekibini Almanya'da 3-0 gibi flaş bir skorla deviren Juventus adını son 8 takım arasına yazdırdı. Carlos Tevez'in 2 golle yıldızlaştığı gecede siyah-beyazlıların diğer golünü Morata kaydetti.

EŞLEŞMELERİ KURA BELİRLEYECEK

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale 3 İspanyol, 2 Fransız ile birer İtalyan, Alman ve Portekiz takımları yükseldi. Bu gece ve dün oynanan maçlar sonrasında, Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Paris Saint Germain, Monaco, Bayern Münih, Juventus ve Porto çeyrek finale yükselen takımlar oldu.

Kupada kura çekimi 20 Mart Cuma günü, TSİ 13.00'de İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak.
Editör: TE Bilişim