Milliyet Skorer'in haberine göre;

Brugge namağlup

Club Brugge bu sezon eleme turları ve Avrupa Ligi’nde oynadığı 12 maçta mağlup olmadı. 3. ön eleme ve play-off turunu geçerek Avrupa Ligi’ne katılan Belçika ekibi 12 karşılaşmada 9 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Brugge son 16 turunda Inter ve Dinamo Moskova ile birlikte yenilgisiz üç takımdan biri durumunda bulunuyor. Belçika Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan mavi-siyahlı takım, 29 maçta 16 galibiyet ve 10 beraberlik alırken, 3 kez de sahadan puansız ayrıldı.


Belçika gururu

Beşiktaş, Belçika takımlarıyla oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi. 1996’da UEFA Kupası 1. turunda Molenbeek’le eşleşen Kartal deplasmanda golsüz berabere kaldığı rakibini İstanbul’da 3-0 yendi. Avrupa Ligi’nde 2004’te grupta S.Liege’in rakibi olan siyah-beyazlılar, İstanbul’daki tek maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, Brugge ile 9 yıl önce Avrupa Ligi grup aşamasında rakip olmuştu. Kartal, 29 Kasım 2006’da İstanbul’da oynanan maçı 2-1 kazanmıştı.

Sadece Franco

Pedro Franco bu sezon Beşiktaş’ın tüm Avrupa kupası maçlarında forma giydi. Kolombiyalı stoper 11 maçta 90’ar, Liverpool rövanşında ise 120 dakika sahada kaldı. Kartal’da 12 maçta da forma giyen diğer oyuncu Olcan Şahan oldu. Olcay bu maçların sadece 3’ünde 90 dakika görev yaptı.

Demba Ba, 104 gündür suskun

Kartal’ın en büyük hücum kozu Demba Ba, Club Brugge karşısında Avrupa kupalarındaki 104 günlük gol hasretini bitirmeye çalışacak. Siyah-beyazlı formayla Şampiyonlar Ligi ön eleme turları ve Avrupa Ligi’nde toplam 8 gole imzasını atan Senegalli yıldız son 3 maçı boş geçti. Son golünü 27 Kasım’da Asteras (2-2) deplasmanında atan Demba Ba, gruptaki Tottenham maçının yanı sıra 2. turda Liverpool’la oynanan 2 karşılaşmada golle buluşamadı. Yıldız oyuncu, Brugge ağlarını sallarsa 9 gollü Pancu’yu yakalayıp, Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki en golcü 3. oyuncusu olacak.

Veli sınırda

Grup aşamasındaki Asteras ve Partizan maçlarında sarı kart gören Veli Kavlak, Brugge deplasmanına ceza sınırında çıkacak. Siyah-beyazlı futbolcu bugün de kart görürse, Belçika ekibiyle gelecek hafta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak rövanş maçında takımdaki yerini alamayacak.

Demirören izleyecek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ın Brugge maçını izlemek için Belçika’ya gidecek. Jan Breydel Stadı’nda oynanacak maçta Demirören ile birlikte Cengiz Zülfikaroğlu da yer alacak.

Avrupa’da sıcak gece

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda ilk maçların tamamı bugün oynanacak. Günün programı şöyle: 19.00 Zenit-Torino, 20.00 Dnipro-Ajax, Wolfsburg-Inter, 22.05 Fiorentina-Roma, Napoli-Dinamo Moskova, 22.05 Villarreal-Sevilla, 22.05 Everton-Dinamo Kiev.

Maç saati ve kanalı

Karşılaşma Türkiye saati ile saat 20:00'da başlayacak. Maçı Star TV naklen yayınlayacak...
Editör: TE Bilişim