Beşiktaş Lokomotiv Moskova maçı bu hafta nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak. Peki Beşiktaş Lokomotiv Moskova maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Karşılaşma şifreli mi yoksa açık kanaldan mı yayınlanacak işte detaylar


Siyah-beyazlı takım, geride kalan maçlarda 67 galibiyet ve 78  mağlubiyet alırken, attığı 227 gole karşılık kalesinde 256 gol gördü. Avrupa kupalarında sahasında bugüne dek 90 maç yapan "Kara Kartallar", bu  karşılaşmalardan 47 galibiyet, 24 yenilgiyle ayrıldı. Beşiktaş'ın, Lokomotiv Moskova ile yapacağı maçla Türk ve Rus futbol takımları Avrupa kupalarında 34. kez karşı karşıya gelecek

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Rusya'nın  Lokomotiv Moskova takımıyla yarın yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 182. karşılaşmasına çıkacak. Beşiktaş Lokomotiv Moskova maçı saat 19:00'da başlayacak. Karşılaşma TRT 1 kanalından şifresiz olarak yayınlanacak

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 181 maçın  67'sini kazanıp, 36'sında berabere kaldı, 78 müsabakada ise rakiplerine yenildi.  Avrupa arenasında rakip fileleri 227 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde  ise 256 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi  15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa  Kupa Galipleri Kupası, 13 kez de UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde  temsil etti.

Olcay Şahan forma giyebilecek

Beşiktaş'ta kart cezası sona eren Olcay Şahan, Lokomotiv Moskova  karşısında forma giyebilecek.

Siyah-beyazlıların geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın  Club Brugge takımına 3-1 yenildiği rövanş maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan  3 maç ceza alan 28 yaşındaki futbolcu, gruptaki ilk 3 maçta görev yapamamıştı.

Cezasını tamamlayan Olcay Şahan, teknik direktör Şenol Güneş'in görev  vermesi halinde Rus temsilcisi karşısında takımdaki yerini alabilecek.

 "Kara Kartallar"ın kozu Gomez

Beşiktaş, Lokomotiv Moskova karşısında Alman futbolcusu Mario Gomez'e  güveniyor. Rus temsilcisi ile deplasmanda yapılan maçta takımının tek golünü atan  30 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı takımın oynadığı son 3 resmi karşılaşmada da  rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Gomez'in, Beşiktaş formasıyla ligde 8, UEFA Avrupa Ligi'nde de bir  golü bulunuyor.

Muhtemel 11

Beşiktaş'ın, Lokomotiv Moskova karşısında sahaya şu 11'le çıkması  bekleniyor:

Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Hutchinson,  Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

En farklı galibiyeti Saraybosna'ya karşı
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna  Hersek takımı Saraybosna karşısında elde etti.

Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş  maçında deplasmanda Bosna Hersek'in Saraybosna takımını 5-0 yenerek aldı.  Beşiktaş ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini 5-1  mağlup ederek farklı galibiyetlerden birine daha imza attı.

En golcüsü Oktay Derelioğlu
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu oldu. Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemlerde Avrupa arenasında takımına  toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izledi. Beşiktaş'ta ayrıca 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 8 golle Demba Ba, yedişer golle Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma, altışar golle de Feyyaz Uçar ve  Metin Tekin, Avrupa kupalarının en golcüleri olarak sıralandı.

İç saha karnesi
Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 90 karşılaşma yaptı. Siyah-beyazlı takım, bu maçların 47'sinden galibiyet, 19'undan  beraberlik ve 24'ünden de mağlubiyetle ayrıldı.  Söz konusu maçlarda rakip fileleri 130 kez havalandıran "Kara  Kartallar", kalesinde ise 89 gol gördü.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tek maç kaybetti
Beşiktaş, Avrupa kupalarında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda daha önce  oynadığı 9 maçın sadece birini kaybetti. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımının sürmesi nedeniyle Spor Toto  Süper Lig'deki bazı iç saha maçlarının yanı sıra Avrupa kupalarındaki  karşılaşmalarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan siyah-beyazlı takım, bu  statta daha önce çıktığı 9 maçta 5 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, sadece bir kez yenildi. "Kara Kartallar", bu maçlarda 12 gol atarken, kalesinde ise 7 gole  engel olamadı.

Sahasındaki son 6 maçta da gol attı
Beşiktaş, Avrupa kupalarında iç sahada yaptığı son 6 maçta da gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılar, sahasında konuk ettiği Asteras, Partizan, Tottenham,  Liverpool, Club Brugge ve Sporting Lizbon'un filelerini toplamda 7 kez  havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.

"Kara Kartallar", son olarak geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi  play-off turu ilk maçında ağırladığı Arsenal karşısında evinde gol atamamıştı.

Beşiktaş Rus takımlarıyla 8 maç yaptı
Beşiktaş, Rus takımları ile Avrupa kupalarında bugüne dek 8 kez karşı  karşıya geldi.

Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların 3'nü kazandı, 3'ünü kaybetti ve  2'inde ise berabere kaldı. ''Kara Kartallar'', 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme  turunda eşleştikleri Lokomotiv Moskova'yı İstanbul'da 3-0, deplasmanda ise 3-1  yenerek tur atladı.

UEFA Kupası'nda 2005-2006 sezonunda grup aşamasında karşılaştığı Zenit  ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi  grubunda eşleştiği CSKA Moskova'ya iki maçta da 2-1'lik skorlarla mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2011-2012 sezonunda play-off turunda eşleştiği  Alania'yı ilk maçta 3-0 yenen siyah-beyazlı takım, rövanş maçını 2-0 kaybetmesine  rağmen turu geçti.

Siyah-beyazlı takım, UEFA Avrupa Ligi'inde bu sezon ise deplasmanda  Lokomotiv Moskova ile oynadığı maçtan 1-1 berabere ayrıldı.

Editör: TE Bilişim