Marka 2015 Konferansı kapsamında gerçekleştirilecek Boris Becker basın toplantısı ve Becker'in konferansta yapacağı sunum, ünlü tenisçinin seyahatini iptal etmesi nedeniyle yapılamayacak.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, Boris Becker'in konferansa katılımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Boris Becker ziyaretini, 'İstanbul'da terör ve güvenlik riski'ni sebep göstererek iptal etmiştir." dedi.

Boris Becker için ödedikleri ücretin iadesini alarak sokak çocuklarının rehabilitasyonu ve eğitimi yararına kullanılmak bir derneğe bağışlayacaklarını da belirten Ayşegül Yürekli Şengör'ün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Konuk konuşmacılarımızdan biri olan Boris Becker, İstanbul'da terör ve güvenlik riski olduğu gerekçesiyle Salı günü akşam saatlerinde seyahatini iptal ettiğini bildirdi. Müşterisi olduğumuz İngiltere'nin önde gelen konuşmacı ajansı Kruger Cowne gerek Becker'i ikna etmek, gerekse alternatif çözüm üretmek için bizden dün gece geç saatlere kadar süre istedi ancak sonuç değişmedi.

Marka Konferansı olarak bugüne kadar problemlerin içinde hep fırsatların yattığı inancını taşıdık. Yaşadığımız bu sorunu da bir fırsata ve bizi üzen bu olayı iz bırakacak bir faydaya dönüştürmeyi istedik. Böylece Marka Konferansı olarak Boris Becker için ödediğimiz ücretin iade alınarak sokak çocuklarının rehabilitasyonu ve eğitimi yararına kullanılmak üzere Çaba Derneği'ne bağışlanmasına karar verdik."
Kaynak: cha