Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir yıl önce çalışmaya başlayan özel sporcuların, katıldıkları yarışmalarda önemli başarılara imza atarması Özel Sporcular Avrupa Atletizm Şampiyonası için umut ışığı oldu.
Antalya’da yapılan Özel Sporcular Federasyonu, Atletizm Bölge Şampiyonası’na katılan Burhaniye Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri madalya ile döndü. Şampiyona da, Utku Selçuk ve İpek Buse Bozdağan dallarında birinci olurken, Özkan Karayel de ikinci oldu. Kısa sürede gelen başarılar, genç sporculara teşvik oldu. Şu anda 10 özel sporcu 8 Eylül Stadında çalışmalarını sürdürürken, başarıya odaklanmış durumda. Başarının kendilerini gururlandırdığını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özgür Girgin “Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi olarak genç sporcularımızla, eğitime devam eden sporcularımızla çalışmalarımız devam ediyor. Engelli vatandaşlarımız, eğer üzerlerine emek saf edilirse, Türkiye çapında başarılar kazanabileceğini burada göstermiş olduk” dedi.
Antrenör Deniz Erenoğlu ise "Marmara bölge şampiyonasından 4 altın, 1 gümüş madalya ile geldik. Bunun neticesinde, Türkiye şampiyonasına katıldık. Türkiye şampiyonasına katıldığımız İpek Buse Bozdoğan, bin 500 metre Türkiye şampiyonu, 3 adım atlamada Türkiye ikincisi, ve 400 metre Türkiye dördüncüsü oldu. Bu derecelerin sonucunda da milli takıma seçildi. Şu an Türkiye özel sporcular atletizm milli takımı sporcusu. 2015 yılında Avrupa da yapılacak atletizm şampiyonasına katılacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Kaynak: iha