Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Fernandao ve futbolcunun menajeri Eduardo Uram’la sürekli görüştüğünü belirterek,Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bu konuda etik davranmadığından şikayet etti. Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Bölükbaşı, şu açıklamalarda bulundu:

“Fernandao bizim futbolcumuz ve hâlâ parasını bizden alıyor. Dolayısıyla İstanbul’daki takımlar görüşüyorsa menajeriyle bu etik değil.

Fernandao, basında, ‘Galatasaray ya da Fenerbahçe hangisinin teklifi iyi ise onu seçeceğim’ dedi mi (?) bilmiyorum. Dedi ise yanlış söylemiş. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ilgisi nereden kaynaklanıyor. Bilmiyorum. Satış opsiyonu bizde. Sezon sonunda 4 milyon euro verirsek alırız.

Galatasaray ve Fenerbahçe ayrı bir görüşme yapıyorlarsa etik değil. Futbolcuların kafalarını karıştırması doğru değil. Zaten rakamlar bu yüzden yükseliyor. Bursaspor bir camia. Bostan korkuluğu değil. Şu anda 9 tane maç var. Neden adamın kafasını karıştırıyorsunuz. Bunlar genç insanlar tabii ki geleceklerini düşünürler. Zamanı gelince almak istersen girişimde bulunursun. Ama kendi yandaş basınlarıyla bunu yapmaları hoş değil. Bu davranışı kim yapıyorsa terk etmeliler.
Sezon sonunda kulübü Atletico Parenanse’ye 4 milyon euro verirsek Fernandao’nun tüm hakları bizde olur. Satın alma konusunda öncelik bizim. Sezon sonunda bakacağız ve karar vereceğiz.” 
Editör: TE Bilişim