Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Kamerun’da futbol okulu açacaklarını söyledi.
Bölükbaşı, Line TV’de Volkan Tezcan’ın sunduğu ‘Timsaha’ programına önemli açıklamalarda bulundu. Projelerini taraftarlara anlatan Bölükbaşı. taraftarları Bursaspor Kulübü’ne üye olmaya davet etti. 16 bin gibi bir rakamı hedeflediklerini belirten Bölükbaşı, "Şu an 4500 kongre üyemiz var, hala bekleyenler ve kararı alınıp ödemesi beklenen arkadaşlar var. Ödeme süresi 1 haftaydı bunu 1 hafta daha uzattık. Bunlar tamamlandıktan sonra ikinci bir parti daha var. Allah izin verirse mayısa kadar 16.000 üye yapacağız. Bu kadar talep var, daha da fazlasını istiyorum. Bundan sonra sürekli üyeler yapılacak. Güçlü bir Bursaspor yapacaksak güçlü kongre üyeleri, başkan ve adayları olmalı." diyen Bölükbaşı Bursaspor’lulara Genel Kurul üyesi olma çağrısında bulundu.
Bölükbaşı, "İbrahim Yazıcı’nın onursal başkan olması gönlümden geçiyor ama buna Genel Kurul’un karar vermesi gerekiyor. Ama bir grup ister diğer grup istemez, geçtiğimiz kongrelerde yine Bursaspor’a çok katkısı buluna bir büyüğümüz için yapılan teklif tepkilere sebep oldu. Biz genç bir takımız İstanbul takımları 100 yıllarını devirdi, biz daha başarılar yakalayabiliriz. Bu kararı bizim alma şansımız yok ama Genel Kurul’da çıkarsa mutlu oluruz. Ben başkanlığı ondan öğrendim herhalde görev başında vefat eden de bir başkan dünya üzerinde yok. Bursaspor’un en büyük başarılarını getirmiş bir başkandır" dedi.
"ALTYAPI OYUNCULARI OYNAMAK ZORUNDA"
Bölükbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Altyapıdan oyuncularımız çıkıyor fakat bunarın üst liglerde oynaması gerekiyor. Bu oyuncuları hedefe koşarken hepsini oynatma şansınız yok. Hep söylediğim bir şey var, yarışmacı takıma ihtiyacımız var. Bu oyuncuları başka takımlara kiralamamız gerekiyor. Biz gelirken ilçe takımları ile iyi ilişkiler kurduk, başta İnegöl. Bu takımlar ve onların dışında komşu takımlarla da görüşmelerimiz sürüyor. 3. Lig takımımız var, hedef 3. Lig’ti ama yapamadık. Bu konuda çok sabırsız bir insanım ikinci sene farklı şeyler yapabiliriz. Gençlik Gelişim Sorumlumuz ile görüştüm olabilir dedi fakat gelecek sene için. Seneye farklı düşüncelerimiz de olacak. İyi oyuncularımızı oraya aktaracağız. İnegölspor ile görüştük, istediğiniz bir oyuncu varsa verebiliriz dedik. Onlar da inşallah PTT 1. Lig’e çıkarlar. Bizim için büyük bir avantaj olur. Bizim ilk etapta altyapımız olacak aynı şekilde Orhangazi, Nilüfer inşallah üst liglere çıkarar. Yani bu takımlarla sürekli temas hallindeyiz, iyi ilişkilerimiz var. İlk defa İstanbul’da Bayrampaşa ve Pendik’te futbol okulları açıyoruz. Yaklaşık 7 ilde ve ilçelerimizde futbol okulları açıyoruz. Bursaspor’u yavaş yavaş tabandan büyültmek hedefindeyiz."
Bölükbaşı, Kamerun’da Bursaspor Futbol Okulu açacaklarını söyledi. Bölükbaşı, "Altyapıdan pazar günü menajer bir arkadaş geldi, yönetim içerisindeki bir arkadaşımız sürekli Afrika ile irtibat içerisinde. Yönetim kurulunda görüştük büyük ihtimalle Kamerun’a Bursaspor Futbol Okulu kuracağız. Oradan da önümüzdeki günlerde iki tane Kamerun Milli Takımı’nda oynayacak üst düzey altyapı oyuncusu -19-20 yaşında- orta saha ve santrafor onları da buraya davet ettik. Kamerun’da sırasıyla 14-15-16-17 yaş kategorilerinde bizim için turnuvalar düzenleyecekler. Buradan bir ekip göndereceğiz. Kamerun genelinde bu turnuva yapılacak, o turnuvada en iyi 3-4 oyuncuyu Bursa’ya alacağız, başka takımlara verilmeyecek. Bununla başladık daha sonra Afrika’nın diğer futbolda söz sahibi olan ülkeleriyle de irtibatı devam ettireceğiz. İnşallah bu sene sonuna kadar veya ocağa doğru Kamerun’la ilgili daha farklı altyapı çalışmaları yapacağız. Burada onları oynatıp, yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha