KOSOVA’nın başkent takımı F.C. Prishtina, Bursaspor Kulübüne kardeş kulüp olmak için davet yazısı gönderdi.

Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ve Başkan Recep Bölükbaşı konu ile ilgili açıklamalarda bunuldu. Başkan Recep Bölükbaşı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kosova Üsküp Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz bey geçenlerde Kosova Prishtina’den gelen bir ekip bizden F.C Prishtina takımı ile kardeş olma yönünde isteklerini belirttiler. Bizlerde bu taleplerinin bize yazılı olarak yaptıklarında memnuniyetle kabul edeceğimizi belirtmiştik. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Gittiniz görüştünüz gerekli yazışmaları yaptınız ve sonucunda da F.C Prishtina takımın kardeş kulüp olmasıyla ile ilgili yazıyı ulaştırdınız. İnşallah önümüzdeki günlerde yaptığımız istişarelerde Fenerbahçe maçı öncesinde F.C Prishtina takımı başkanı ve yönetim kurulu ile kulübümüz bir kardeşlik protokolü yapacağız. İnşallah hayırlara vesile olur. Zaten bizim balkanlar ve Rumelilerle sportif anlamda hem kardeşliğimiz ve hem de akrabalarımız var. Belediye Başkanımız Recep Altepe olsun, diğer sivil toplum kuruluşları olsun birçok çalışmalar yapıyorlar. Biz de Bursaspor olarak kardeş takımımıza elimizden ne geliyorsa yapacağız. Onlarla protokol imzalamaktan da mutlu olacağız."

Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ise “Recep başkanımıza teşekkür ediyorum. Kosova’nın başkenti Prishtina’nın futbol takımı başkanı Remzi Eyüp ile yaptığımız görüşmelerde bu teklifimizi ilettiğimizde büyük bir mutluluk yaşadılar. Hatta hemen yönetim kurulunu toplayarak 1-2 saat içerisinde gereken yazıyı yazdılar. Bursa’da bizim kardeşimiz. Kültürümüz bir, tarihimiz bir. Her alanda iş birliği yapmak bizleri mutlu edecektir. Bursa ile Prishtina tarihten gelen bir akrabalığımız var. F.C Prishtina kulübü başkanı çok selamlarını söylerdiler ve 100 yıl sonra tekrar aynı masada olacağımızı belirttiler” ifadelerini kullandı. 

MUHASEBE SORUMLUSU İLE YOLLAR AYRILDI

Bursaspor uzun yıllar kulübe hizmet eden muhasebe sorumlusu Sema Çavuşoğlu ile yollarını ayırdı. Kulübün resmi internet sitesinden konuşla yapılan açıklamada, "Uzun yıllar kulübümüzde Muhasebe Sorumluluğu görevini yürüten Sema Çavuşoğlu ile bugün yollarımız ayrılmıştır. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" denildi.

TARAFTARA DUYURU

Bursaspor Kulübü, taraftarın perşembe günü Özlüce Tesisleri'ne takımı ziyaret için gelmek istemeleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sosyal medya üzerinde taraftarlarımızın yapmış oldukları yorumlarda Perşembe günü Özlüce Tesisleri’mizde yapılacak olan antrenmanımıza gelme talepleri değerlendirilmiştir. Spor Toto Süper Lig’in 9.haftasında Pazar günü oynayacağımız SAİ K.Erciyesspor maçımızın saat 13.30’da oynanacak olmasından dolayı, A takım teknik heyetimiz bu hafta yapılacak olan antrenmanları maç saatine göre ayarlamıştır.

Antrenmanlarımızın mesai saatinde olmasından dolayı taraftarlarımızın büyük bir bölümü bu organizasyona katılamayacaktır.

Spor Toto Süper Lig’in 10.haftasında oynayacağımız Fenerbahçe maçı öncesinde, taraftarlarımızı mağdur etmeyecek bir saat diliminde yapılacak olan bir antrenmanımızda, Bursaspor’umuza gönül veren değerli taraftarlarımızı Özlüce Tesisleri’mizde ağırlamaktan büyük onur duyacağımızı bildirir, saygılarımızı sunarız."

BURSASPOR'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 9.haftasında deplasmanda oynayacağı SAİ K.Erciyesspor maçının hazırlıklarını yaptığı çift antrenman ile sürdürdü Sabah saatlerinde fitness salonunda çalışan futbolcular, akşam saatlerinde sahada yaptığı antrenman ile günü tamamladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş nezaretinde yapılan akşam antrenmanına arka adalesinde sertlik bulunan Fernando Belluschi ile Jose Fernandao takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalışarak katıldılar.

İstasyon çalışması ile başlayan antrenman, 5’e 2 pas press oyunu ile devam etti. Antrenmanın ikinci bölümünde 4 gruba ayrılan futbolcular, geniş alanda hücum-press ve çabukluk çalışması yaptı. Antrenmanın son bölümünde ise dar alanda çift kale maç yapıldı. Bursaspor, yarın öğle saatlerinde yapacağı antrenman ile hazırlıklarını sürdürecek.

KÜÇÜKYALÇIN İSTİFA ETTİ

Bu arada Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Bursa Kulübü Başkanı Mehmet Küçükyalçın istifa etti. Küçükyalçın Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada gördüğü lüzum üzerine Yeşil Bursa Kulübü başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 

Kaynak: dha