Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarın oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçını kazanarak iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
Yeşil-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında yarın Bursa Atatürk Stadyumu’nda Mersin İdmanyurdu’nu ağırlayacak. Saat 18.00’de başlayacak olan karşılaşmayı Özgüç Türkalp yönetecek. Türkalp’in yardımcıları Volkan Narinç, Erdinç Sezertam yapacak. Mücadelede 4.hakem ise Ferhan Kestanlıoğlu olacak. İki takımın ligdeki mücadelesinde Mersin İdmanyurdu, Bursaspor’u sahasında 2-1 mağlup etmişti.
43. RANDEVU
İki ekip yarın oynayacakları müsabaka ile 43. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 42 resmi mücadelede Bursaspor 20 kez galibiyet sevinci yaşarken, 15 maçta ise, sahadan puansız ayrıldı. Oynanan 7 mücadelede ise ekipler birer puanla yetindi.
KUPADA 5. RANDEVU
Bursaspor ile Mersin İdmanyurdu Ziraat Türkiye Kupası’nda ise, 5. kez karşı karşıya gelecek. En son 1982-1983 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında oynanan 4 müsabakada Bursaspor’un 2, Mersin İdmanyurdu’nun ise 1 galibiyeti bulunuyor. 1 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.
GÜNEŞ AS OYUNCULARINI DİNLENDİRECEK
Öte yandan 1 ayda oynanacak zorlu maçlar sebebiyle Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in bu maçta as oyuncularını yedek soyundurması bekleniliyor. Tecrübeli teknik adamın bu sezon ilk 11’de fazla oynama şansı bulamayan oyuncalara şans vereceği öğrenildi.
Kaynak: iha