Türkiye Kupası'nda Karşıyaka'yı 2-0 yenerek Trabzonspor'un rakibi olan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Aslan, "Kazandık turu geçtik, şimdi hedef Trabzonspor maçı, bunu da kazanıp kupada ilerlemek istiyoruz." dedi.

Kupada bir üst tura çıkmak için Karşıyaka maçının kendileri için son şansları olduğunu, beraberliğin kendilerine yetmediği için kazanmaktan başka da çareleri olmadığını ifade eden Cihat Aslan, "Ön grup olarak maça biraz sıkıntılı geldik. Oynayan oyuncularımız ilk 10-15 dakika dışında iyi mücadele etti. Sonrasında pres gücümüzü artırdık, topa sahip olma oranımızı artırdık. Bu da bize golü ve galibiyeti getirdi. Karşıyaka'da 1-0'dan sonra iyi bir geri dönüş yaptı, iyi pozisyon buldu." diye konuştu.

"GÜRAY VURAL BÜYÜK ÖLÇÜDE TRABZONSPOR'LA ANLAŞTI"

Akhisar Belediyespor'un hocası Cihat Aslan, oyuncuları Güray'ın da Trabzonspor ile anlaşmak üzere olduğu bilgisini verdi. Dün Karşıyaka maçı için Güray'ın kendileriyle antrenmana çıktığını, ancak kadro açıklanmadan transferde sürpriz bir gelişme olduğunu anlatan Aslan, "Bir gün önce vazgeçildiği konuşulmuştu, tekrardan Güray ve kulüple temasa geçildi. Biz de Güray'a kadro açıklamadan izin verdik. Şu an Güray Trabzonspor ile görüşüyor ve büyük ölçüde anlaştı. Trabzonspor'un oyuncusu olacak. Güray'ın sezon sonu mukavelesi bitiyor, zaten gidecek. Bir de maddi olarak ve kariyer planlaması olarak öyle bir tercihte bulundu. Ona başarı dilemekten başka şansımız yoktu, kalıp mutsuz olabilirdi. Yoksa çok büyük gücümüzü kaybettik, gidişi bizi üzdü. Takasla gelecek oyuncular var, inşallah onlar da bize katkı verir." dedi.

Cihat Aslan, kupadaki rakipleri Karşıyaka ve hocaları Yusuf Şimşek'e sonsuz başarı dileğinde de bulundu.

"SON 16'YA KALMAK İSTİYORDUK AMA OLMADI"

Karşıyaka Teknik Sorumlusu Mustafa Ati Göksu da, tur atlayıp son 16'ya kalmak istediklerini ama bunu yapamadıklarını söyledi.

Futbolcuların ellerinden gelen gayreti gösterdiğini, seyircilerin de mağlup olmalarına rağmen sonuna kadar kendilerine destek verdiğini kaydeden Göksu, "Bundan sonra artık ligde yolumuza devam edip en iyi şekilde ilerleyen haftalarda Karşıyakamızı en iyi şekilde en iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Bütün futbolcu arkadaşlarımıza da güvenimiz sonsuz." dedi.
Kaynak: cha