FIBA Avrupa'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 24-26 Nisan'da düzenlenecek FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Final karşılaşmalarının, Trabzon'daki 7 bin 500 kişi kapasiteli Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacağı duyuruldu.

Dörtlü finalde Türkiye'yi temsil eden Trabzonspor Medical Park'ın yanı sıra Romanya'dan Energia Targu-Jiu, Almanya'dan Fraport Skyliners ve Fransa'dan Nanterre takımları mücadele edecek.

Trabzonspor Medical Park'ın kazandığı evsahipliğini değerlendiren FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Trabzon'un spor kültürüne sahip bir şehir olduğunu belirterek, kentte basketbol dolu harika bir hafta sonu yaşanacağına inandığını ifade etti.

FIBA Avrupa Bölge Direktörü Kamil Novak ise dörtlü final maçlarına evsahipliği yapma hakkı kazanan Trabzonspor Medical Park'ı kutlayarak, Fraport Skyliners'a da yaptığı tekliften dolayı teşekkürlerini iletti.

Kupada ilk maçlar 24 Nisan'da Energia Targu-Jiu ile Trabzonspor Medical Park ve Nanterre ile Fraport Skyliners arasında oynanacak. Kazanan takımlar 26 Nisan'daki final maçında oynamaya hak kazanacak, kaybedenler ise üçüncülük maçına çıkacak. 
Editör: TE Bilişim