Galatasaray’ın Kasımpaşa’dan transferi Ryan Donk, sarı kırmızılıların oyuncusu olmaktan ötürü mutlu olduğunu belirterek, "Aklımda her zaman sarı kırmızılı renkler vardı." dedi. Donk, bir an önce taraftarların önüne çıkıp oynamak istediğini söyledi

Eski kulübü Kasımpaşa ile yapılan anlaşmanın ardından GSTV’ye açıklamalarda bulunan Ryan Donk, "Kasımpaşa antrenmanlarına giderken, hep TT Arena'nın yanından geçiyordum. Onun için stadımızı her gün görme şansım oluyordu. Ne kadar büyük bir camia olduğunu, ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, her seferinde anlayabiliyorsunuz. Maç günleri, taraftardan, o taraftarın heyecanından, taraftarın takıma olan bağlılığından, sarı kırmızı forma giymelerinden ötürü ne kadar mutlu olduklarını, ne kadar gurur duyduklarını anlayabiliyorsunuz." diye konuştu.

Galatasaray’a transfer olmayı Türkiye’ye geldiği ilk günden itibaren düşündüğünü itiraf eden Hollandalı yıldız futbolcu, "Burada olmaktan, Galatasaray'ın oyuncusu olmaktan ötürü inanılmaz mutluyum. Her zaman benim de kafamda hep Galatasaray, sarı kırmızı renkler vardı. Türkiye denince ilk tercih her zaman sarı kırmızıydı. Sonunda bu Galatasaray forması altında mücadele etme şansını yakalamış olmak kariyerim adına çok olumlu bir adım oldu." dedi.

Kasımpaşa forması altında çok güzel günleri geçtiğini ancak Galatasaray’ın orta sahaya takviye yapacağı haberleri çıkmaya başladığı günden bu yana takip ettiğini ifade eden Donk, şöyle konuştu: "Galatasaray orta saha arıyordu. Bana teklif gelmesini tabi ki istiyordum. Bana resmi teklif 2-3 hafta önce geldi. Resmi teklifi aldığımda, kafamda herhangi bir soru işareti olmadan kabul ettim."

Galatasaray taraftarına hayran bir futbolcu olduğunu dile getiren Donk, "Galatasaray camiasıyla taraftarıyla gerçekten çok büyük bir camia. Sosyal medyadaki yazılanlardan ne kadar büyük bir camiaya geldiğinizi anlıyorsunuz. Her geçen gün sosyal medyadaki ilgi daha da artıyor. Ben de bu güzel camiaya ve taraftara yüzde 100'ümü vermek için sabırsızlıkla bekliyorum. Diğer taraftan daha sakin bir insanım, daha rahat bir insanım. Duyguları hep içimde yaşarım. Ama dediğim gibi bu büyük camiaya ve bu büyük taraftara bir an önce hizmet edebilmek için sabırsızlanıyorum. Söz konusu Galatasaray olduğu için heyecanımı ve mutluluğumu her zaman olduğu gibi bu defa içimde tutamıyor, dışarıya belli ediyorum. Bu durumda beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Ryan Donk, kamuoyunda çok konuşulan stoper mi? Ön libero mu? tartışmasına da şu karşılığı verdi: "Topla oynamayı seven bir oyuncuyum, o yüzden orta saha anlamında, defansif orta saha anlamında, oyunun kurulumu anlamında daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Ama diğer taraftan da herkesin bildiği gibi stoper mevkiinde de oynayabiliyorum. Bu tabii ki takım için bir avantaj olacaktır."

"SNEİJDER İLE OYNAMAK BÜYÜK BİR ZEVK OLACAK BENİM İÇİN"

Galatasaray’da tanıdığı bir çok ismin olduğunu ifade eden Donk, Wesley Sneijder’in ise kendisi için ayrı bir yeri olduğunu özellikle belirterek şöyle konuştu: "3 senedir şimdiki takım arkadaşlarıma karşı oynuyordum. İlk buluşmamız gayet sıcak ve gayet iyi geçti. Takım arkadaşlarım beni iyi karşıladı. Wesley'i çok iyi tanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediğim, Carole en komik arkadaşlarımdan biri. Sneijder çok iyi, kaliteli ve lider bir oyuncu. Her zaman ona karşı oynamak ayrı bir duygu. 5 kez ona karşı oynadım. Ama şimdi artık beraberiz, aynı hedef için mücadele edeceğiz. Takım arkadaşıyız, o yüzden onunla beraber oynayabilmek büyük bir zevk olacak benim için."

"HER ZAMAN HEDEFİM ŞAHSEN GOL ATMAK YERİNE 3 PUANI ALABİLMEK"

Kasımpaşa forması altında mücadele ederken, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı oynadığı maçları unutamadığı anların olduğunu belirten Donk, "Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı güzel anılarım var. Galatasaray’da oynarken iki maçında çok önemli olacağını şimdiden biliyorum. Ama her zaman hedefim şahsen gol atmak yerine, 3 puanı alabilmek. Gol atmak çok önemli değil. Ama tabi atarsanız ekstra bir duygu olabilir." şeklinde konuştu.

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Galatasaray’ın eski teknik direktörü Frank Rijkaard ve Ruud Gullit’in genel olarak ülkesinde birçok futbolunun idolü olduğunu anlatan Donk, "Rijkard ve Gullit yaş olarak benden daha büyükler. Onlar da önemli oyuncular. Ama benim için çocukluğumda idolüm diyebileceğim isimler Seedorf ve Davids'di. Futbol da orta saha anlamında daha çok öğreneceğim şeyler var. Buraya gelmeden önce de Selçuk ve Sneijder'i hep seyrederdim. Onların ofansif aksiyonlarını seyredip bir şeyler öğrenmeye çalışırdım. Şu an onlarla beraberim. Umarım önümüzdeki günlerde hem futbol hem de oynayacağım mevkii anlamında daha çok şey öğrenirim." diye konuştu.

"BİR AN ÖNCE TARAFTARIMIZIN ÖNÜNE ÇIKIP OYNAMAK İSTİYORUM"

Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri’yle ilgili düşüncelerini de aktaran Donk, sözlerini şöyle tamamladı: "Florya Metin Oktay Tesisleri Türkiye’nin en iyileri arasında. Kardan ötürü çok fazla gezme şansım olmadı ama gördüğüm kadarıyla fazlasıyla bizlere imkan sunan bir tesis. Tesisler ne kadar güzel olursa olsun asıl önemli olan beraber, bir amaç için mücadele etmek, savaşmak ve başarılar kazanabilmek. Birçok kez TT Arena'da oynama fırsatı buldum. Şimdi artık Galatasaray formasıyla o statta oynayacağım. Oynamaya da hazırım. Bir an önce taraftarımızın önüne çıkıp oynamak istiyorum."
Kaynak: cha